Gazete Vatan Logo

MSB öğretmen alımı ne zaman başlıyor? | Başvuru şartları ve tarihi!

MSB öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlıyor? MSB öğretmen subayalımı başvuru şartları nelerdir? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. İşte Milli Savunma Bakanlığı öğretmenli alımı başvuruları hakkında merak edilenler…

MSB öğretmen alımı ne zaman başlıyor? | Başvuru şartları ve tarihi!

MSB öğretmen alımı başvuruları yakından takip ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine Milli Savunma Üniversitesinde/Kuvvet Komutanlıklarında Görevlendirilmek Üzere Dış Kaynaktan Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Muvazzaf Subay Temini maksadıyla başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre ön başvuru alımına başlıyor. Peki, MSB öğretmen subay alımı başvuruları ne zaman başlıyor? MSB öğretmen alımı başvurusu hangi durumda kabul edilmez? İşte detaylar…

MSB ÖĞRETMEN SUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

3. Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,

4. Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,

5. Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,

6. Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

Haberin Devamı

7. Hakkında Yedek Subay/Yedek Astsubay olamaz kararı bulunmamak.

9. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

10. Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.

11.926 sayılı TSK Personel Kanunu ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik’teki diğer şartlara sahip olmak.

MSB ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR

MSB öğretmen alımı başvuruları, 19 ocak saat 23.59’a kadar tarihinde başlıyor.

MSB ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MSB öğretmen alımı başvurularında ilk olarak, https://personeltemin.msb.gov.trinternet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapmak gerekmektedir. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

https://personeltemin.msb.gov.trsitesine girdikten sonra E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır.

Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra Tercih Yap ekranına yönlendirilecek, buradan da ilgili alımı tıklayarak tercih yapabilirsiniz.

Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerinizi kontrol edin.

Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacak. Adayların T.C. Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacak. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde T.C. Kimlik Numarasını kullanabilecek. Adaylar bilgilerini ve tercihlerini müracaat tarihinin bitimine kadar güncelleyebilecek, 19Ocak 2020saat 23:59’dan sonra sistem üzerinden yapılacak güncellemeler kabul edilmeyecek, bu tarih ve saatten sonra adaylar tarafından yalnızca iletişim bilgileri, MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına gönderecekleri ıslak imzalı dilekçe ile güncellenebilecektir.

Haberin Devamı

MSB ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURUSU HANGİ DURUMDA GEÇERSİZ SAYILIR?

1. Yanlış beyanda bulunanlar ile yukarıda sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı tespit edilenlerin (başarılı olup kursa katılsalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.

2. Başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecek, tespit edilemeyen hususlar evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir.

3.Başvuru Ekranında doldurulması gereken bütün bölümleri tam ve doğru olarak doldurmayanların ön başvurusu kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN