Gazete Vatan Logo

Mr. & Mrs Vatan...

İki ajanın aşkını anlatan Müttefik’in en çok konuşulan yanı, sette yaşandığı iddia edilen Brad Pitt-Marion Cotillard aşkıydı.

Mr. & Mrs Vatan...

İkinci Dünya Savaşı’nın tüm şiddetiyle devam ettiği 1942 yılındayız. Kazablanka’ya özel bir görev için gelen Kanadalı casus Max Vatan (Brad Pitt) paraşütle çöle iniş yapıyor. Şoforü, bulması gereken ve beraber karı-koca rolü yapacakları kadını tarif ediyor ona. Max, partiye gittiğinde, zerafeti ve masmavi gözleriyle Marianne Beasujour (Marion Cotillard) ile karşılaşıyor. Beasujour da Max gibi ajan. Fransa’da Nazilere karşı direniş hareketinden ayrılıp görev için Kazablanka’ya gelmiş. İkilinin ortak misyonu, Nazi rejiminin büyükelçisini parti esnasında öldürmek. Birbirlerine o kadar yakışıyorlar ki, şehirdeki herkes onları konuşuyor, davetlerin gözde çifti oluyorlar. Çatılarda birbirlerine öpücük konduran, çöl ortasında hararetle sevişen çift, bir komplo kurup görevlerini de başarıyla tamamlıyor.

Aşık olduğunuz insan casus ise…

Hayallerini gerçekleştirmek için Nazi bombardımanı altındaki Londra’ya dönen aşıklar evlenip “Mr. & Mrs. Vatan” oluyor. Tablodan çıkmışcasına yansıtılan mutluluk görüntülerinin ardından bir gün, Max, istihbarat ekibinden, karısının Alman casusu olduğuna dair rapor alıyor. Eğer gerçek olduğu ispatlanırsa, karısını öldürmek zorunda olan Max’in yaşadığı sinir harbi ve kedi-fare oyunu, filme bir ivme katıyor. Filmin harcında biraz “Kazablanka”, azıcık “Soysuzlar Çetesi” ve epey de “Mr. & Mrs. Smith” malzemesi bulunuyor. Zemeckis, kült filmlerinin aksine Müttefik türündeki yapımların birikimlerini süzerek filmine damıtmış. Filmin ikinci kısmında, yaşadığı şüphe ve ikilemden ötürü Max’in içinde bulunduğu sinir harbi filmin en büyük artısı...

Haberin Devamı

Festivallerin iddialı yerli filmleri

Geçtiğimiz Adana Altın Koza Film Festivali’nden 7 ödülle dönen “Babamın Kanatları“, inşaatta ustalık yapan depremzede İbrahim’in kanser olduğunu öğrenmesiyle başlıyor. İşçilerin hayatlarını gerçekçi bir şekilde ele alan yapım ilgiye değer. (Yön: Kıvanç Sezer, Oyuncular: Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip). Ümit Köreken’in yönettiği, başrollerini Selim Kaya, Bahriye Arın ve Fatih Koca’nın paylaştığı “Mavi Bisiklet” ise Antalya Film Festivali’nde üç ödül kazanmıştı. Yapım, küçük yaştaki çocukların adaletsizliklere kendilerince çözüm arayışlarını ele alıyor.

Haberin Devamı