Gazete Vatan Logo

Mozilla, Pocket'ı satın aldığını duyurdu!

Daha sonra incelemek istenilen içeriklerin bir arada toplanmasını sağlayan Pocket, Mozilla tarafından satın alındı. Peki Mozilla, Pocket'ı neden satın aldı?

Mozilla, Pocket'ı satın aldığını duyurdu!

2007 yılının Ağustos ayında bir Mozilla eklentisi olarak piyasaya çıkan Pocket, internette yer alan bir makalenin daha sonra okunmak için arşivlenmesine imkan tanıyor.

Aradan geçen 10 yılın ardından, başta Android ve iOS olmak üzere birçok platformda yerini alan Pocket, çalışmaları kolaylaştıran yapısı ile günümüzde birçok kullanıcının vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

Pocket, Mozilla tarafından satın alındı!

Mozilla ve Pocket tarafından eş zamanlı olarak yapılan açıklama ile, Pocket'ın Mozilla tarafından satın alındığı belirtilirken, satın alma için ödenilen ücret açıklanmadı.

Mozilla'nın tarayıcısı ile hali hazırda oldukça entegre bir şekilde çalışan Pocket'ı satın alması, bazı soru işaretlerine neden oldu.
Mozilla'ya yakınlığı ile bilinen kaynaklar, şirketin yaklaşık 10 milyon kullanıcıya sahip olan Pocket'ı satın alma nedenlerinin başında, ürün portföyünü Firefox'tan daha ileri taşımak ve yapılacak entegreler ile kullanıcılara daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak istemesini gösteriyor.
Satın alma sonucunda Pocket'ın Mozilla Corporation'ın tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olarak hayatına devam edeceğini belirten Mozilla, uygulamanın yüksek kaliteli içeriklerin keşfedilmesi konusunda gelişitirilmeye devam edileceğini belirtiyor.
Kaynak: ShiftDelete

Haberin Devamı