Gazete Vatan Logo

Motosiklet sürücüleri Avrasya Tüneli'ni neden kullanamıyor?

1 milyar 245 milyon dolarlık Avrasya Tüneli dün düzenlenen törenle açıldı. Sabah 07.00'dan itibaren Avrasya Tüneli'nden geçişler yapılmaya başlanırken motosiklet ve bisiklet kullanıcıları Avrasya Tüneli'ni kullanamayacak. Sadece otomobil ve hafif ticari araçlar kullanabilecek

Motosiklet sürücüleri Avrasya Tüneli'ni neden kullanamıyor?

İstanbul Boğazı'nda deniz seviyesinin 106 metre altından geçen Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Avrasya Tüneli hizmete girdi.

Tünel ile, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Marmaray’dan sonra İstanbul’da iki kıta 5’inci kez birleşmiş

Tünelin kullanımı, ilk etapta saat 07.00 ile 21.00 saatleri arasında 14 saat olarak gerçekleşecek.

TÜNELDEN HANGİ ARAÇLAR FAYDALANAMAYACAK?

Tünel yalnızca hafif araçların (otomobiller, minibüsler) kullanımına izin verilecek şekilde tasarlandı. Ağır taşıtlar, iki tekerlekli araçlar (motosiklet, bisiklet) ve yayalar tünelden faydalanamayacaklar.

AVRASYA TÜNELİ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE NEDEN YASAK?

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan tünel, trafikte en fazla bulunan hafif araçların kullanımına özel olarak projelendirildi. Deniz tabanı altına inşa edilen 5,4 kilometre uzunluğundaki tünel bölümünde seyir ve güvenlik alt yapısı, hafif araçlara uygun olarak tasarlandı.

Benzer teknik özelliklerdeki tünellerde olduğu gibi Avrasya Tüneli’nin giriş ve çıkış ağızları ile mevcut araç trafiğinin doğal olarak yaratacağı güçlü hava akımı, iki tekerlekli araçların güvenli şekilde seyretmelerine engel teşkil etme potansiyeline sahip.

Haberin Devamı

Ayrıca dünya genelinde gerçekleştirilen Paris A86 ve Kuala Lumpur Smart gibi benzer ölçekteki ve teknik özellikteki tünel projelerinde de motosiklet geçişine izin verilmiyor.