Gazete Vatan Logo

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödeme zamanı geldi

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödeme zamanı geldi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2016 yılı için ilk taksit ödemeleri başladı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile Gelir Vergisi'ne ilişkin 1.taksit ödeme süresi 31 Ocak 2016 günü sona erecek. Ödemeleri anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Banka şubelerine gidip, internet bankacılığı aracılığı ile de ödeme yapmanız mümkün.

HANGİ BANKALARA ÖDEME YAPILABİLİR?

Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Alternatifbank, Anadolubank, Asya Katılım Bankası, Citibank, Denizbank, Burgan Bank, Fibabanka, Finansbank, HSBC, ING, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Tekstilbank, Turkishbank, Turkland Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'na vergi tahsil yetkisi verildi.

İSTEYEN KREDİ KARTI İLE ÖDEYEBİLİR

Ayrıca vatandaşlar Akbank, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC, Ziraat Bankası, TEB, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'nın internet şubesi üzerinden de MTV ödemelerini kredi kartlarıyla gerçekleştirebilecek.

ARACINIZIN YAŞINI HESAPLAMANIN YOLU

Aracınızın yaşını ilgili MTV ödemesinin ait olduğu yıldan, aracınızın modelini çıkartıp sonuca 1 ekleyerek bulabilirsiniz.
Örneğin; 2013 model bir aracınız varsa 2016 yılı MTV ödemesi için araç yaşını (2016-2013+1=4) olarak seçmelisiniz.

Haberin Devamı