Gazete Vatan Logo

Motorla tura çıkan iki arkadaşa infaz

Motosikletle İstanbul’dan Güneydoğu turuna çıkan ve Halfeti’de kaybolan iki arkadaş başları ezilmiş bulundu.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi Çeken Mahallesi’nden geçenler, kullanılmayan metruk bir binadan kötü kokular geldiğini fark edince durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve sevk edilen polisler, evde başları taşla ezilerek öldürülen 2 erkek cesedi bulunduğunu fark etti. Cesetlerin 3 gün önce yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu ve bir gece önce motosikletleri bulunan Güneydoğu turuna çıkan emekli öğretmen 51 yaşındaki Abdullah Türk ile bir uluslararası petrol şirketinde çalışan 33 yaşındaki Engin Öksüz olduğu saptandı. Her ikisi de evli ve birer çocuk babası olan Öksüz ve Türk’ün cesetleri otopsiye gönderildi. Cenazeleri teslim almak için İstanbul’dan gelen arkadaşları Mehmet Bora şunları söyledi:

İki kişi aranıyor

“Arkadaşlarımız İstanbul’dan hareket ederek, Ege ve Doğu turuna çıktı. Doğu turunu bitirdikten sonra Karadeniz üzerinden tekrar İstanbul’a dönmek istiyorlardı. Engin ağabey, Şanlıurfa’da son olarak eşi ile görüştükten sonra bir daha kendisine ulaşılamamış. Biz de jandarma ve polis ekiplerine haber verdik, Halfeti barajına kamp kurmak istemişler, orada ne olduğunu bilmiyoruz. Şüpheliler ortada yok, kişi ve kişiler önce arkadaşlarımızı silahla vurulup, tanınmaları için kafalarını taşla ezmiş.”

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, Abdullah Türk’e ve Engin Öksüz’ün motosikletlerini cesetlerinin bulunduğu metruk evin yakınında 2 farklı noktada buldu. Öte yandan polislerin mobese kameralarına yönelik incelemesinde; metruk binanın bulunduğu alana Türk ve Öksüz ile birlikte giden ancak yalnız olarak dönen bir motosikletteki 2 kişinin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

‘Gitmeyin’ diye yalvardık

Öksüz’ün sosyal medya sitesi facebook’ta paylaşımlarda bulunan arkadaşları başsağlığı diledi. Olayın bir an önce aydınlatılması yönünde mesajların yazıldığı paylaşımlarda ’Moto Senkron Uğur’ adlı kullanıcı, “Allah kahretsin ’Ben demiştim’ demekten nefret ediyorum. Oytun’u vazgeçirdim o turdan ama Engin’e yalvardım resmen ’Başka yere gidin’ diye. 15 Temmuz’da dükkana uğradı yağını tamamladım. Üzgünüm başımız sağ olsun” mesajı yer aldı.

Haberin Devamı