Gazete Vatan Logo

Motor alev aldı

Volkswagen’in emisyon skandalı ABD’den sonra Asya ve Avrupa’ya sıçradı. 11 milyon aracın geri çağrılması gündemde, hisseler tepetaklak, CEO topun ağzında

Motor alev aldı

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan ve 1 numaraya yükselmek için Toyota ile yarışan Volkswagen Grubu, tarihinin en zorlu günlerini geçiriyor. ABD’ye ihraç ettiği 482 bin aracın emisyonlarını düşük göstererek manipülasyon yaptığı için 18 milyar dolarlık rekor cezayla karşı karşıya olan Volkswagen’de hasar daha da büyüyor. Emisyon skandalı tüm dünyaya yayılmaya başlarken, 11 milyon aracın geri çağrılması gündemde.

ABD’nin ardından Asya ve Avrupa da dizel motorlarda gerçekleştirildiği iddia edilen usulsüzlükle ilgili olarak ayağa kalktı. Güney Kore Çevre Bakanlığı yetkilisi Park Pan-kyu, VW’nin 2014 ve 2015 yıllarında ürettiği Jetta, Golf ve Audi A3 model araçların incelemeye alınacağını açıkladı. Park, incelemenin ardından otomobillerin geri çağrılabileceğini belirterek, “Güney Kore kurumları dizel VW otomobillerde sorun bulursa inceleme tüm Alman dizel araçları kapsayacak şekilde genişletilebilir” dedi.

AB komisyon kuruyor

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Lucia Caudet, Volkswagen’in ABD’deki emisyon testlerinde manipülasyon iddiasına ilişkin, “Gerçeklerin netleştirilmesi gerekiyor. Biz, Volkswagen’e yönelik bu iddiaları inceleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Fransa ayakta

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin de, VW hakkında Avrupa çapında bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Sapin, “Bunu Avrupa çapında yapmalıyız. Avrupa kurallarının geçerli olduğu bir pazarız” diye konuştu.

Efsane CEO kovuluyor

Alman Tagesspiegel, Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn’un görevine son verildiğini yazdı. Winterkorn’un yerine Porsche CEO’su Matthias Mueller’in geleceği ifade edildi. Haberin yayımlanmasından sonra Volkswagen sözcüsü yaptığı bir açıklamayla görev değişimi iddialarını yalanladı. Winterkorn’un sözleşmesi 2018’e kadar uzatılmıştı.

VW hatasını kabul etti

MartIn Winterkorn, emisyonla ilgili usulsüzlüğü kabul ederek, “Hasarı tamir etmek için her şeyi yapacağız. Düzenleyici otoritelerle yakın çalışıyoruz. Krizi çözmek için her şey masada” açıklamasını yaptı. Winterkorn’un önceki gün özür dilemesi üzerine gelen bu açıklama, “VW hatasını kabul ediyor” olarak kabul edildi.

Haberin Devamı

Berbat bir iş çıkarttık

2016 model Passat’ın tanıtımı için New York’ta düzenlenen toplantıya katılan Volkswagen ABD’nin Başkanı Michael Horn adeta günah çıkarttı. Horn, şirketin tam anlamıyla berbat bir iş yaptığını ve kusurlarını telafi edeceğini söyledi. Horn, araç hakkındaki sunumunda Passat’ın çevreci özellikleri yerine sürücüye yardımcı sensör teknolojilerinden bahsetti.

11 milyon araç geri çağrılabilir

ABD’de patlak veren emisyon skandalı VW’de milyonlarca araca sıçrayacak. EA 189 tipi dizel motorlu araçların usulsüzlükten etkilendiği ve dünya çapında 11 milyon aracı kapsadığı açıklandı. VW, cezayı göz önünde bulundurarak 3. çeyrek bilançosundan 7.3 milyar dolar ayıracağını açıkladı.

28 milyar euro eridi

VW’nin Pazartesi günü yüzde 20’den fazla gerileyen hisselerinde çöküş sürüyor. Şirketin Frankfurt Borsası’ndaki hisseleri dün de yüzde 19 geriledi. VW’nin piyasa değeri 2 günde 88.5 milyar eurodan 60 milyar euroya geriledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de emisyon sınırı kaç?

ABD’deki ‘emisyon skandalı’ dizel araçların kağıtta görünen emisyon oranlarıyla laboratuar sonuçlarının karşılaştırmasıyla ortaya çıktı.

Peki Türkiye’de emisyonda sınır ne, otomobil sahipleri bu tip bir durumla karşılaşabilir mi? Türkiye’ye ithal edilen ve ülkemizde üretilen otomobillerin Avrupa Birliği’nin standartlarına uygun Euro 5 normlarını karşılaması gerekiyor. Yani çevreye salınan zehirli gazların miktarının belirli bir sınırın altında olması şart. Emisyon değerleri araçların motor hacimlerine göre değişiyor. Örneğin en çok satılan 1.6 litre motor hacimli araçlarda, bu oran 1 kilometre 130-140 gram seviyesinde. Çevreci

otomobillere vergi teşviği sağlayan AB’de bu oran 122 gram ve altında. Bazı otomobillerde havaya salınan kirli gazın miktarı 100 gramın altına bile iniyor. Hedef 2021’de bu oranı 95 gramın altına düşürmek. ABD’ye bakıldığında bu oranların AB’nin oldukça üzerinde kaldığı görülüyor. ABD’de eyaletlere göre, emisyon değerlerinde zorunluluk değişiyor. Ancak EPA’nın ortalama değeri 1 kilometrede 376 gram karbondioksit salınımı. ABD, bu rakamı 2021’de 260 grama indirmeyi hedefliyor. VW’yi sıkıntıya sokan bu olayda ABD’nin farkı denetlemelerin sıkı ve yoğun olması. Türkiye’de henüz emisyon oranlarıyla ilgili bir kontrol ve denetleme yok. Yani kağıtta görünen emisyon değeriyle, gerçekteki karşılaştırılmıyor.

Haberin Devamı