Gazete Vatan Logo

Motokros şampiyonu trafik kazası kurbanı

Motokros Türkiye İkincisi 19 yaşındaki Hakan Arslan motosikletiyle seyrederken, Tarabya'da 'bir otomobilin çarpması sonucu can verdi. Tutuklanan sürücü "motosikletin farları yanmıyordu, kafasında da kask yoktu" iddiasında bulundu

Hakan Arslan, Maslak'taki işyerinden canı kadar sevdiği Yamaha marka motosikletiyle ayrılmıştı. Arkasında bir arkadaşı da vardı. Onu Tarabya'ya bıraktı. Sahil yolundan Sarıyer'e gitmekten vazgeçen Hakan, motosikletiyle Tarabya Bayırı'nı tırmanmaya başladı. Amacı Hacı Osman Bayırı'nı kullanıp Sarıyer'deki evine gitmekti. Hakan, Tarabya Bayırı'nı tırmanırken Haşim Gürleyen (24) yönetimindeki Kartal marka otomobil de son sürat yokuş aşağı yol alıyordu. Ordulular Sokak kavşağında hızla gelen otomobili fark eden Arslan, sağa kaçmak istedi. Ancak Gürleyen'in otomobili, hızla motosiklete tam ortasından çarptı. Arslan, çarpmanın etkisiyle yokuş aşağı 10-15 metre sürüklendi.

5 yıl hapsi istendi
Olay yerine önce, 200 metre ötedeki Tarabya Polis Merkezi ekipleri, 25 dakika sonra da ambulans geldi. Arslan, Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Olay yeri krokisinde, "kavşakta geçiş önceliğine uymayan" Gürleyen'in kazada yüzde 100 suçlu olduğu belirtildi. Gürleyen, nöbetçi mahkemede tutuklandı. Sanık hakkında, "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

Gürleyen, önceki gün görülen ilk duruşmaya, araç bulunamadığı gerekçesiyle getirilemedi. Arslan'ın acık ailesi ise Gürleyen'in, "Farları yanmıyordu. Kaskı da yoktu" iddialarına sert yanıt verdi: "Hakan, bu işi aşkla yapıyordu. O motoruna çocuğuymuş gibi bakardı. Kasksız, özel kıyafetsiz hayatta yola çıkmazdı. Yarışa nasıl gidiyorsa, yola da öyle çıkardı. Olay günü de yarışlarda kullandığı kaskı kafasındaydı. O kask da çarpmanın etkisiyle çatlamıştı zaten."

Sokak aralarından şeref kürsüsüne
Sarıyer'de oturan 5 çocuklu Arslan Ailesi'nin 3 numarası Hakan, ilkokuldan beri motosikletlere ilgi duyuyordu. O yaşlarda mahalle arasında kiraladığı motosikletlerle dolaşan Hakan, ortaokulu bitirir bitirmez soluğu Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Süleyman Memnun'un Maslak'taki işyerinde aldı, Hakan, motosiklet alım-satımı ve tamirinin yapıldığı bu dükkanda "çekirdekten" yetişti. Marmara Motosiklet Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan Hakan, küçük yaşına rağmen birçok yarışmaya katıldı.

Hakan, İzmir Otomobil Kulübü'nün geçtiğimiz yıl düzenlediği yarışlarda Türkiye 2'ncisi oldu. En büyük hayali, kendisini geliştirip yurt dışındaki yarışmalara katılmaktı. Ancak Hakan'ın bu hayali, 11 Şubat günü meydana gelen bir kazayla son buldu.

Haberin Devamı