Gazete Vatan Logo

Moskova'nın Şifresi Temel'in oyuncuları kimler? Konusu nedir?

2012 yılında vizyona giren, Sümela’nın Şifresi: Temel filminin devam filmi olan Moskova’nın Şifresi Temel filmi, bu akşam televizyon izleyiciyle buluşacak. Komedi ve macera türünde olan filmin yönetmen koltuğunda ise, Adem Kılıç oturuyor. Peki, Moskova’nın Şifresi Temel’in oyuncuları kimler? Filmin konusu nedir?

Moskova'nın Şifresi Temel'in oyuncuları kimler? Konusu nedir?

Sümela'nın Şifresi: Temel'in gişe başarısı üzerine çekilen 'Moskova'nın Şifresi-Temel', skeçler şeklinde ilerleyen bir film. Gösterime girdiği ilk üç gün içinde 184.962 kişi tarafından seyredilerek ?1.815.605,00 hasılat elde eden, film 2012 yılının en çok izlenen ilk on filmi arasında yer alıyor. Trabzonlu Temel'in bir yanlış anlaşılma sonucunda Rus mafyası ile çatışıp Moskova'ya gitmesini ve burada başından geçen olayları konu almaktadır. Peki, Moskova'nın Şifresi: Temel filmi nerede çekildi, oyuncuları kimler?

Moskova'nın Şifresi Temel'in konusu nedir?

Temel, Sümela Manastırı'ndaki şifreyi çözdükten sonra hazineyi bulmuş ve sevdiği kadına kavuşmuştur. Temel Sümela Manastırı’ndaki şifreyi çözdüğünü zannederken, aslında belâlı Rus mafyası Korkunç İvan'ın adamları bir değiş tokuş sırasında, Temel'in yol açtığı bir yanlış anlama sonucu Türk mafyasıyla çatışmış, birbirlerini öldürmüştür. Temel’in kazdığı çukurdan çıkan da Rus mafyasının lideri Korkunç İvan’a ait altınlardır. Altınlarına el konulan ve adamları öldürülen Rus mafyasının lideri Korkunç İvan çıldırmış ve yakın adamı Abromoviç'i, Temel'i öldürmesi için Trabzon'a yollamıştır. Moskova'nın Şifresi Temel'in konusu da burada başlar.

Haberin Devamı

Temel bütün bu silâhlı saldırılardan bazen saflığı, bazen şansı bazen de arkadaşlarının yardımları sayesinde kurtulmuştur. Sonrasında peşinde birilerinin dolandığını hisseden Temel, Abromoviç'i yakalayıp hesap sormak için arkadaşı Turgay'la birlikte Moskova'ya gider. Ancak burada arkadaşı ile yakalanır. Temel'in Moskova'da olduğunu öğrenen karısı Zuhal ise, onun bir kadın için orada olduğunu düşünerek Rusya'ya gider. Zuhal Temel’i öldürmek için Rusya’ya giderken, Temel’i Rus mafyasının elinden kurtarır. Zuhal, annesinin evine giderken Temel boynu bükük kalakalır. Peki, Temel yeniden sevdiği kadına kavuşabilecek mi?

Alper Kul ve Aslıhan Güner paylaşıyor. Kadroda Salih Kalyon, Ruhi Sarı ve Çetin Altay ikiliye destek olan isimler arasında yer alıyor.

Moskova’nın şifresi filmi nerede çekildi?

Haberin Devamı

Moskova'nın Şifresi: Temel ya da Temel 2: Moskova'nın Şifresi adlı filmin bir kısmı Rusya’nın başkenti Moskova’da çekildi. Filmin çoğu Trabzon’da çekildi

Moskova'nın Şifresi Temel'in oyuncuları

Alper Kul

Aslıhan Güner

Salih Kalyon

Ruhi Sarı

Çetin Altay

İsmail Hakkı Ürün