Gazete Vatan Logo

Moskova havalimanında Susurluk gibi kaza

Fransız petrol şirketi Total’in CEO’su Margerie’nin bindiği özel jetin önüne bir kar küreme makinesi çıktı. Ortalıkta kar yoktu, uçak makineye çarptı

Moskova havalimanında Susurluk gibi kaza

Rusya’nın başkenti Moskova’da meydana gelen uçak kazasında Avrupa’nın en büyük petrol şirketlerinden Total’in Üst Yöneticisi de Margerie ve üç kişilik mürettebat hayatını kaybetti. De Margerie’yi taşıyan Falcon tipi özel jetin, gece geç saatlerde Vnukovo Havalimanı’ndan havalanmak üzere pistte hızlandığı sırada kar küreme aracıyla çarpıştığı ve aracın şoförünün olay sırasında alkollü olduğu ortaya çıkmıştı. Paris Savcılığı, Total’in Üst Yöneticisi Christophe de Margerie’nin Rusya’daki uçak kazasında hayatını kaybetmesi sonrası “taammüden adam öldürmek” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Kuşkular var

Fransız basınında adli kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Rusya’dan sonra Fransa’da da olayla ilgili soruşturma açıldı. Paris Savcılığı, kazada Fransız vatandaşlarının hayatını kaybetmesi nedeniyle soruştuma yürütmek üzere jandarma hava araştırma birimini görevlendirdi. Sivil Havacılık Güvenlik İnceleme Bürosu’ndan (BEA) yapılan açıklamada da Moskova’da araştırma yapmak üzere üç kişinin görevlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı