Gazete Vatan Logo

'Putin istedi, Erdoğan tereddütsüz kabul etti'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da yaptığı konuşmada Putin'in büyükelçi suikasti için Rus heyet önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tereddütsüz kabul ettiğini açıkladı.

'Putin istedi, Erdoğan tereddütsüz kabul etti'

Moskova'nın ev sahipliğinde, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in bir araya geldiği üçlü zirve başladı.
Halep için bir araya gelen bakanların gerçekleştirdiği toplantıda dün akşam Ankara'da düzenlenen büyükelçi suikastı da gündeme taşındı.

Lavrov; "Suikastin her detayını araştırmalıyız. Türkiye'nin olaya verdiği hızlı reaksiyondan dolayı minnettarız. Teröristlere aman vermemeliyiz." dedi.

Lavrov'un konuşmalarından satır başları şöyle;
*Karlov'un öldürülmesi alçak bir terör eylemi. Rus soruşturmacılar, Karlov'un öldürülmesini incelemek için Ankara'ya gitti. Karlov'un öldürülmesi ardında kimlerin olduğu olabildiğince hızlı ortaya çıkarılmalı.
*Karlov'un naaşı, Ankara'ya Rus soruşturmacıları götüren uçak ile Moskova'ya getirilecek. Karlov'un öldürülmesi trajedisi, bizi terörizmle daha kararlı bir biçimde mücadele etmeye zorluyor. Teröristlere herhangi bir biçimde müsamaha gösterilemez.
*Karlov'un öldürülmesi Rusya, Türkiye ve İran olarak yapacağımız üçlü görüşmeyi çok daha gerekli hâle getiriyor. Bugünkü üçlü görüşmede bir anlaşmaya varılmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU: AMACI BİLİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları ise şu şekilde:

PUTİN İSTEDİ, ERDOĞAN TEREDDÜTSÜZ KABUL ETTİ

Rusya zaten her zaman en iyi diplomatlarını Ankara'da görevlendirir. Bu da ilişkilerimize gösterdiği önemdir. Dün Cumhurbaşkanlarımız görüştüler biz de görüştük. Şunu bilmenizi isterim Rusya kadar Türk halkı da üzgün. Yine hem Rusya hem Türkiye biliyor ki bu terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ulaştığımız tüm hedefleri yok etmek. Bu saldırının amacı iki ülkenin katettiği yolu yok etmektir Rusya ve Türkiye bunun farkında ve buna asla izin verilmeyecek. Bu alçak terör saldırısının arkasında kimler var ortaya çıkarmak zorundayız, bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan tereddütsüz kabul etti ve uzmanlarınız Ankara’ya ulaştı ya da ulaşmak üzere. Uzmanlarımız şeffaf bir şekilde beraber çalışacak, bu saldırının arkasındakileri açığa çıkaracaklar. Bu saldırının hesabı mutlaka sorulacak.

Haberin Devamı

"KARLOV'UN ADINI YAŞATACAĞIZ"

Elbette Karlov'a yapılan bu terör saldırısının hesabı sorulacaktır. Ve kendisinin adını hem Ankara'da hem de yüreğimizde yaşatacağız. Elçilik sokağının ismine de Karlov'un adını vereceğiz.