Gazete Vatan Logo

Moskova Borsası'nda 17 milyon dolarlık vurgun

İstanbul'da yaşayan bir Türk ve iki Suriye vatandaşı şahıs, Moskova Borsası'ndan tam 17 milyon dolarlık vurgun yaptı. Vurgun, dolandırıcıların Moskova Borsası Başkanı'nın e-mail adresini hackleyerek talimat e-postası göndermesiyle yoluyla gerçekleştirildi.

Moskova Borsası'nda 17 milyon dolarlık vurgun

İstanbul’da bulunan bir Türk ve iki Suriye vatandaşı Moskova Borsası’nda 17 milyon dolar vurgun yaptı. Dolandırıcılar Borsa Başkanı’nın e-mail adresini hackleyip para transferi gerçekleştirdi. Rus ve Türk yetkililer durumu fark edip paranın geçtiği banka hesaplarının bloke edilmesini sağladı.

TÜRKİYE'YE GELEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, İstanbul'da yaşayan bir Türk ve iki Suriye vatandaşı şahıs, Moskova Borsası'ndan tam 17 milyon dolarlık vurgun yaptı. Vurgun, dolandırıcıların Moskova Borsası Başkanı'nın e-mail adresini hackleyerek talimat e-postası göndermesiyle yoluyla gerçekleştirildi. Moskova Borsası'nın hukuk müşaviri Alexsandr Smirnov'un Türkiye'ye gelerek şikâyetçi olmasıyla aydınlatılan olayda üç şüphelinin Moskova Borsası içerisindeki kişiler aracılığıyla yüksek miktarlardaki paraları borsanın CEO'su tarafından onaylanmış gibi gösterip aktardığı anlaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Rusya'da bulunan işbirlikçilerin de Rus istihbaratı FSB tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı