Gazete Vatan Logo

Moskova-Bodrum charter uçuş seferleri başlıyor

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, aynı zamanda başkanı olduğu Bodrum Tanıtma Vakfı'nın, Rusya'nın başkenti Moskova'da katıldığı turizm fuarında yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını; Moskova-Bodrum arasında karşılıklı charter uçuşlarının başlamasının kararlaştırıldığını söyledi.

Moskova-Bodrum charter uçuş seferleri başlıyor

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), 14-16 Mart tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen 24'üncü Moscow (MITT) International Travel & Tourism Fuarı'na katıldı. Fuarda kurulan Bodrum standında Bodrum Tanıtma Vakfı'nın Moskova temsilciliğinden Natalya Chernyavtseva, Maria Isiemina ve Bodrum Tanıtma Vakfı üyesi turizmciler, yaptıkları bire bir görüşmelerle tanıtım çalışmalarını yürüttü. Tez Tour, Coral Travel ve Anextour tur operatörleri ile görüşmelerde bulunuldu. Tez Tour yetkililerinin, 2017 yılında Rusya'dan Bodrum'a Moskova-Bodrum-Moskova charter uçuşlarını "VIM-AVIA" (Vnukovo) ve "I Fly" havayolu şirketleri ile işbirliği çerçevesinde planlandığına işaret edip, 28 Mart - 29 Ekim 2017 tarihleri arasında salı ve cuma günleri olmak üzere haftada iki gün Bodrum'a uçak göndereceklerini bildirdikleri belirtildi. Coral Travel yetkililerinin de Moskova-Bodrum-Moskova charter uçuşlarının 'Uralskiye Avialiniyi' (Domodedovo) havayolu şirketi ile işbirliği kapsamında 30 Mart - 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceğini, 30 Nisan-28 Mayıs tarihleri arasında haftada dört sefer, 29 Mayıs tarihinden sonra da haftada 6 sefer yapılacağını söyledikleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Bodrum'u tüm dünyanın tanıması için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, "Özellikle Bodrum'un tanıtımı konusunda hem yurt içi hem yurt dışında düzenlenen fuarlara çok önem veriyoruz. Son gelişmelere baktığımızda Moskova - Bodrum arası direkt uçuşların başlayacak olması, turizmcilerimizle birlikte yapmış olduğumuz mücadelemizin ve gönüllü çalışmalarımızın önemli bir örneğidir. Bundan böyle daha çok Rus turistin Bodrum'a gelmesini gönülden diliyoruz" dedi.