Gazete Vatan Logo

Molotoflu koca tahliye edildi!

Kayınvalidesinin evine molotof kokteyli atan Rıdvan K. tahliye edilince eşi Sibel K. “Beni ölümle tehdit ediyor” diyerek karara isyan etti.

BURSA’da, kendisini terk ederek boşanma davası açan eşi 21 yaşındaki Sibel K.’ya sinirlenip, eşinin döndüğü ailesinin evine molotof kokteyli atan 25 yaşındaki Rıdvan K., karar duruşmasında eşini suçladı. Rıdvan K. “Beni aldatıyordu. Korkutmak için içtiğim biralarla molotof kokteyli yaptım. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Rıdvan K.’yı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından tahliyesine karar verdi. Genç kadına destek için duruşmaya gelen Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları üyeleri, kadın hakime nasıl böyle bir karar verdiği sordu. Hakim ise yasalara göre hüküm verdiğini belirtti. Adliye çıkışında karar karşısında şoke olduklarını söyleyen Sibel K., kararı temyiz edeceklerini ifade ederek, “Ben ölüm tehditleri alıyorum. Bana bunu yapan kişi ilk celsede özgürlüğüne kavuşuyor. Adalet bunun neresinde?” diye konuştu.

Kadın hakime sitem

Kent konseyi kadın meclisi adına konuşan Elif Yuvayapan Soner ise kararı veren hakimin bir kadın olmasının ve böyle bir karar vermesinin çok şaşırtıcı ve üzücü olduğunu söyledi. Soner “Bu kararları verirken hiç mi düşünmüyorlar? Nasıl bir sorumluluk alıyorlar? Bilemiyoruz. Her gün kadınlar eşleri tarafından öldürülüyor. Buna dair de mahkemeler hiçbir şey yapmıyor. Bu davada sanığa resmen ceza verilmedi ödül gibi” dedi.

Haberin Devamı