Gazete Vatan Logo

Molla rejiminden kaçtı, Müslümandı papaz oldu

DANİMARKA’ya 1985 yılında, 15 yaşında iken, mülteci olarak gelen Massoud Fouroozandeh, şimdi Odense şehrinde papazlık yapıyor.

Ailesinin yardımı ile İran’daki molla rejiminden kaçarak sığınmacı olarak Danimarka’ya gelen ve 1986 yılında annesinin arkadaşlarının aracılığı ile Müslümanlıktan çıkarak Hristiyan olan Massoud Fouroozandeh: “İslam dini kanun dini, Hristiyanlık ise affeden din. Onun için Hristiyanlığı tercih ettim. Ömrümün yarısı İran’da geçti. İslam dini kurallarıyla büyüdüm. Hristiyanlık dini hakkında bir şey bilmiyordum.

1985 yılında İran’dan kaçtıktan sonra ilk kez burada kilise çanlarını duydum ve Hristiyan dinini öğrenmeye başladım. Annem buraya beni ziyarete geldiğinde Hristiyan arkadaşları oldu onların yardımı ile din değiştirdim. Bana iki din arasındaki farkı sorarsanız çok şey yazılıyor, söyleniyor ama bana göre iki dinin arasındaki fark 5 harfli kelime ile anlatılabilir İslam “Kanun”, Hristiyanlık “Affet”. Vaaz verirken mümkün olduğu kadar her iki dinin de güzel olan yönlerini, insanlara güzelliği, iyiliği öğreten yanlarını anlatmaya çalışıyorum” dedi. Massoud Fouroozandeh, din değiştirdiği için İran’da yaşayan babasının bile kendisini affettiğini belirterek: “Din şeriat içermemeli. Din ve inanç için kötülük yapmamalı” dedi.

Haberin Devamı