Gazete Vatan Logo

Moldova nerede? Moldova'ya nasıl gidilir?

Moldova güzellikleriyle ünlü bir ülkedir. Birçok gezilecek özel yerleri bulunan Moldova'nın nerede olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Moldova'ya nasıl gidilir?

Moldova nerede? Moldova'ya nasıl gidilir?

Moldova'nın nerede olduğu ve nasıl gidildiği merak edilen ve gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Güzelliğiyle büyüleyen ülke Moldova hakkında merak edilen bilgileri derledik.

MOLDOVA NEREDEDİR?

Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir. 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır.

MOLDOVA'YA NASIL GİDİLİR?

Avrupa ‘nın doğusunda bulunan Moldova ‘da denize kıyı yoktur. Bundan dolayı deniz yolunu tercih edemezsiniz. Bu ülkede kalabileceğiniz en uzun süre 90 gün olarak belirlenmiştir. Ülkemizden Moldova ‘ya uçuşlar için genellikle Türk Hava Yolları kullanılmaktadır. Vize istenmeyen ülkeye giriş yapmak için pasaportunuzun olması yeterlidir. Karayoluyla da gidebileceğiniz Moldova ‘ya İstanbul 'dan yaklaşık olarak 12-13 saatte varılabilmektedir.

MOLDOVA'DA GEZİLECEK YERLER

Holly Gates, Puşkin Müzesi, Nativity Katedrali, Valea Morilor Meydanı, Stefan Cel Mare Parkı, Moldova Ulusal Tarih Müzesi, Mıleştıı Mıcı Şarap Mahzeni gidip görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır.

Haberin Devamı