Gazete Vatan Logo

Moğolların bir üyesini daha kaybettik

Moğollar’ın usta davulcusu hayata gözlerini yumdu.


TÜRK Rock Müziği'nin efsane gruplarından Moğollar'ın kurucularından olan baterist 65 yaşındaki Engin Yörükoğlu, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki evinde bugün yaşamını yitirdi.

Moğollar'ın ünlü bateristi Engin Yörükoğlu, 1998 yılından beri yaşadığı Bodrum'un Kızılağaç Köyü'ndeki evinde bu sabah saat 10.35 sıralarında öldü. Yaklaşık iki yıldır yakalandığı akciğer kanseri ile mücadele eden, yanında yeğeni Aslı Yörükoğlu ile yengesi İnci Yörükoğlu'nun bulunduğu Engin Yörükoğlu'nun cenazesi saat 12.00'da evinden alınarak Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi. Yörükoğlu'nun tabutunu yeğeni ve yengesi birlikte taşıdı. Opr. Dr. Ergun Kaçan, sanatçının kansere bağlı solunum yetmezliği ve kalp durması sonucu vefat ettiğini açıkladı. Sanatçının öldüğünü duyan yakınları ve sevenleri hastanaye akın etti. Yenge İnci Yörükoğlu, "Engin, davulların çaldığı bir günde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaşamını yitirdi. Davullar çalarken o sustu, ama çok sevdiği çocuklar onun için davullarını çalmaya devam ediyorlar" dedi.

Engin Yörükoğlu'nun ölüm haberini alır almaz hastaneye gelenlerden biri olan Yalı Belediye Başkanı DP'li İsmail Altındağ da, ünlü sanatçının çevre, sanat ve kültür etkinliklerinde beldeye yardımcı olduğunu söyledi. Altındağ, "Sağlığında adını sokaklarımıza veremedik. Böyle bir talep gelmişti. Belediye meclisimizde en kısa zamanda bunu değerlendirerek, onun adını, müzik ve sanat aşkını beldemizde yaşatacağız" diye konuştu.

Yörükoğlu'nun cenazesi 26 Nisan Pazartesi günü Merkez Adliye Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra yaşadığı Kızılağaç Köyü Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze törenine Yörükoğlu'nun Fransa'da bulunan kızı Elif ile oğlu Ozan ve Moğollar grubu üyeleri katılacak.

Moğollar'ın 1969- 1971 yılları arasında ve 1992'den beri bateristi olan Engin Yörükoğlu, 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Müziğe 1963 yılında Gölcük'te `Siyah İnciler' grubunda başlayan Yörükoğlu, ardından Selçuk Alagöz ile çalıştı ve Moğollar'ı kuracağı Cahit Berkay ile tanıştı. Moğollar 1969 yılında kuruldu. Paris'e gittiklerinde gruptan ayrılan Yörükoğlu, Barış Manço'nun Kurtalan Ekspres grubuna geçti. Daha sonraki yıllarda caz müziğine yönelen Yörükoğlu, Cahit Berkay ile Fransa'da çeşitli çalışmalar yaptı. Yörükoğlu 1991'de Türkiye'ye döndü. Müzik çalışmalarına ara vermeden devam ederken, Beyoğlu'nda `Jazz Stop' adlı bir kulüp işletti. Engin Yörükoğlu, son olarak 11 Şubat 2010 tarihinde Cahit Berkay, Taner Özgür, Serhat Ersöz ve Emrah Karaca'dan kurulu Moğollar'ın verdiği konseri izlemek üzere hasta yatağından kalkarak Barlar Sokağı'ndaki Kule Rock City Bar'a gitmiş ve bir saat konseri izlemişti.

Haberin Devamı