Gazete Vatan Logo

Modernize edilmiş örnek tank Kayseri'de

İsrail'in IMI firması tarafından modernize edilen ilk M-60 tankının testleri ve ardından da seri üretimi için, Kayseri'deki 2'nci Ana Bakım Merkezinde bugün tören düzenlendi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 170 M-60 tankının modernizasyonunu içeren 687.5 milyon dolarlık projede, Türk ve İsrailli mühendisler tarafından tasarlanan protip tankın seri üretimi için de düğmeye bastı.

Basına kapalı olarak yapılan törende, İsrail'de modernize edilen ve Türkiye'ye getirilen M-60 tankı önce Kayseri'de, ardından Şereflikoçhisar ve Sarıkamış'ta kış testlerine alınacak. Projeyle protip M-60 tankına, zırh koruması, hareket halinde ve zayıf görüşte üstün isabet yeteneği, yeni paletler, tehdit uyarı ve otomatik yangın söndürme sistemleri kazandırıldı. Gerçekleştirilecek modernizasyon ile tankların ömrü 30 yıl uzatılacak. Projeyle 170 M-60 tankının modernizasyonunun tamamlanma işlemleri 2008 veya 2009 yılını bulacak.

BAZI İŞLEMLER KAYSERİ'DE YAPILACAK
Halen Kara Kuvvetlerine bağlı olarak yıllardır tank modernizasyonu ve yenileştirmesi konularında faliyetler gösteren Kayseri 2'nci Ana Bakım Merkezi de proje kapsamında, modernizasyonda kullanılacak alt sistemlerin (NDI, CS) giriş muayenelerinin yapılması, modernize edilecek M 60 A1 tanklarının gövde ve kulelerinin temizlenmesi, sökülmesi, kesme, kaynaklı imalat veya iş tezgahlarında işlemek suretiyle modifikasyonu ve montajını yapacak. Merkez ayrıca muayene ve testlerin gerçekleştirilmesi, alt sistemlerin gövde ve kule üzerine montajı, monte edilen alt sistemlerin gövde ve kule üzerindeki muayene ve testleri, gövde ve kulenin bir araya getirilmeleri, montajı tamamlanmış tankların otomotiv/dinamik testleri, EGTDS/FCS statik ve dinamik testleri, atışlı testleri, modernize edilen tankların nihai teslimat testleri ve uygunluk sertifikalarının hazırlanması, imalat sırasındaki gerekli kalibrasyon işlemleri, modernizasyon sırasında kullanılan kalıp ve aparatların fabrika kabiliyetleriyle üretilmelerini üstlenecek.

Haberin Devamı