Gazete Vatan Logo

Modern perde seçerken nelere dikkat etmeli?

Türkiye'de geleneksel perdelerin yerini almaya başlayan modern perde sistemlerini seçerken hangi konulara dikkat etmek gerekiyor?

Modern perde sistemleri batı ülkelerinde standart haline gelmişken gelişmekte olan Türkiye’de de geleneksel perdelerin yerini hızla alıyor ve yaygınlaşıyor.

İlk önce ofislerde ve otellerde başlayan bu dönüşüm yaşam alanlarına kayıyor ve son yıllarda büyük bir ilgi ve merak dalgasına neden oluyor. Bu ürünler maliyetlerin giderek azalmasıyla beraber 2015 yılı itibariyle her tüketici grubuna hitap ediyor. Trend Perde'den Sedat Sarı, bize modern perde sistemlerini seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı. İşte detaylar...

Perde Sistemlerinin Üstünlükleri

Stor perde, ahşap jaluzi ve plise perde gibi perde sistemlerinin her biri farklı mekanizmalara ve kumaşlara sahiplerken ortak oldukları noktalar kullanışlılık ve işlevselliği bir arada sunarken dekoratif görüntüye sahip olmalarıdır. Bu sistemlerin temel fonksiyonu güneş ışığına hükmetmektir. Güneş modern bir perde sisteminde olduğu gibi filtrelenerek ortama alınırsa hem sağlığa faydalı etkisini yitirmez hem de mobilyalar, elektronik cihazlar ve tabi insanlar için zararlı etkisinden arındırılır. Bunun yanında iş uygulama mekanına perde sistemi seçmeye gelince çok sayıda seçenek söz konusudur. Farklı kumaşlar, renkler, desenler... Hatta istenilen fotoğraf/resim perde üzerine dijital baskı yapılabilir. Sonuç itibariyle beklentinize ve zevkinize uygun bir perde sistemini bulmanız her zaman mümkündür.

Haberin Devamı

Perde Sistemi Seçimi

Farklı perde sistemleri arasında seçim yapmakta öncelikleriniz ve tercihleriniz belirleyici olacaktır. Stor perde Türkiye’de en çok tercih edilen perde sistemidir. Makul fiyatlı olmasının yanında pratik ve dayanıklıdır. Jaluzi ve dikey perde içeri süzülen ışık miktarını ayarlamaya imkan verirler. Yeni geliştirilen plise perdeler her koşulda üstün performans verir ve zarif bir görünüme sahiptir. Aşırı ışık alan mekanlar için sunscreen, en sağlıklı uyku için karartma (blackout) perde, klasik bir tercih için japon perde veya katlamalı perde önerilebilir.

Sunscreen

Stor mekanizmada çalışır, özel dokuma ve içeriğe sahip teknik kumaştan imal edilir. Bu kumaş ışığın büyük kısmını emer ve yansıtırken ortalama yüzde %10’luk kısmının geçmesine izin verir. Aynı zamanda şeffaf yapıdadır; dışarıyı görebilirsiniz ancak dışarıdan görünmezsiniz. Yazın ortam sıcaklığını dengede tutar ve ciddi enerji tasarrufu sağlarlar.

Haberin Devamı

Uzaktan Kumandalı Kontrol

Perde sistemlerini elle müdaheleye gerek kalmadan uzaktan kumandayla kontrol edebilir, hatta merkezi bir otomasyon sistemine veya mobil cihazlara bağlayabilirsiniz. Bu tarz bir kontrol getirdiği rahatlık ve zaman tasarrufunun yanında perde sistemini uzun ömürlü kılar. Sessiz çalışan ve çok az elektrik tüketen perde motorları sürekli geliştirilmekte, yeni nitelikler kazanmaktadırlar. Ülkemizde motorlu perdelerin manuel perdelere oranı ABD’ye kıyasla henüz 20’de bir düzeyindeyken yine hızlı bir artış eğilimindedir.

Perde Sistemine Geçiş

Perde sistemleri hem makul fiyatlı, hem de fonksiyonel ve dekoratif sistemlerdir. Geleneksel perdelerden modern perde sistemlerine geçiş sürerken erkenden davranın ve geleceğin trendini kaçırmayın.

Haberin Devamı