Gazete Vatan Logo
Magazin Modern brasserie ‘Monochrome’

Modern brasserie ‘Monochrome’

Klasik brasserie anlayışına kendine has ve çağdaş bir yorum getiren Monochrome, bomontiada’da misafirlerini ağırlıyor. Günün her saatine uygun alternatifler sunan Monochrome, kahvaltıdan akşam yemeğine, atıştırmalıklardan tatlılara zengin yemek ve içecek çeşitliliğine sahip.

Modern brasserie  ‘Monochrome’

Monochrome Brasserie’nin mutfak şefliğini yapan şef Erol Akayay, mekanın tatlarına dair detayları konuştuk.

Monochrome’un konseptini nasıl tarif edersiniz?
Avrupa’da örnekleri olan brasserie yaklaşımının İstanbul’a uyarlanmış ve yeni bir anlayış kazanmış hali olarak hayata geçirilen Monochrome, yemek yemeyi keyif haline getiren seçenekleri misafirleriyle buluşturuyor. Monochrome, adını fotoğraf sanatının daha çok siyah beyazıyla bilinen “tek ton” karelerinden alıyor. Tasarımını, çok sayıda uluslararası ödüle sahip mimari tasarım firması Lagranja Design’ın “fotoğraf ışıktır” mottosuyla gerçekleştirdiği Monochrome, fotoğraf sanatından ilham alan özgün tasarımı ile hem lezzet hem de fotoğraf tutkunlarını kucaklıyor. Özel tasarlanan mekanda, konukların ziyaret esnasında deneyimleyerek keşfedebilecekleri ışık oyunlarına, büyük panoları süsleyen siyah-beyaz fotoğraf kareleri eşlik ediyor. Mekanın ön cephesini saran camlar ise fotoğrafların dışarıdan da görülebilmesine olanak sağlıyor. Monochrome’da farklı dönemlere ait vintage fotoğraf makineleri de yer alıyor.
Izgara çıtır somon iddialı
Monochrome’un mönüsünde dikkat çeken ayrıntılar nelerdir?
Monochrome’un mönüsü günün her saatine uygun, farklı lezzetler sunuyor. Atıştırmalık seçenekleri, mönünün yeni bölümü olan “Bar Atıştırmalıkları” altında zenginleşiyor. Asya usulü tavuk küpleri ve somon kek ön plana çıkıyor. Asya usulü tavuk küpleri aioli sos ve limon dilimleriyle sunulurken, somon kek Meksika biberi reçeli, dereotlu mayonez sos ve lahana slaw salatası ile servis ediliyor. Ana yemeklerde ızgara çıtır somon öne çıkıyor. Mönünün yeni lezzeti ızgara çıtır somon, bezelyeli yaban pirinci yatağında, kuşkonmaz dilimleri ve narenciye sos ile misafirlere sunuluyor. Monochrome’un zengin ve doyurucu salata seçenekleri ise bonfile, roka yaprakları, çeri domates ve parmesan dilimleriyle hazırlanan Insalata Bistecca ile çeşitleniyor. Tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden cheesecake’ler, çikolatalı ve Oreolu alternatifleri de tatmalısınız. Kırmızı ve köpüksü görünümüyle dikkat çeken Red Velvet; içindeki mascarpone kreması ve portakal jölesi ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Vişneli tart ise meyveli tatlıları sevenler için ideal bir seçenek oluyor.
Mevsimine göre değişen bir mönü
Mekanın en tercih edilen lezzetleri neler?
Monochrome’un imza yemekleri olarak adlandırabileceğimiz; tütsülenmiş gevrek kuzu kaburgası, harissalı tavuk salatası ve Monochrome Burger’i misafirlerimizin en beğendiği lezzetler arasında sayabiliriz. Öğlen ve akşam öğünlerinin klasiği tavuk şinitzel, porçini, kestane ve istiridye mantarının keyifli bir lezzet kattığı üç mantarlı risotto; bezelyeli yaban pirinci, kuşkonmaz dilimleri ve narenciye sos ile servis edilen ızgara çıtır somon da Monochrome’un favori ana yemekleri arasında öne çıkıyor. Menüde zerdeçal ve sumak ile marine edilmiş tavuk butlarından yapılan ızgara tavuk dürüm, kızartılmış ekşi maya ekmeği ile hazırlanan ve Monochrome’un imza tatları arasında öne çıkan rozbif tost yer alıyor
Tatlı mönüsünde mutlaka tadılması gerekenler nelerdir?
Monochrome’un menüsünde iddialı atıştırmalıkların ve ana yemeklerin yanı sıra, her beğeniye hitap eden tatlılar da yer alıyor. Vişneli tart meyveli tatlıları sevenler için ideal bir seçenek oluyor. Tatlı mönümüzde yer alan lezzetlerden biri de Monochrome Waffle. Monochrome Waffle egzotik meyveler, vanilyalı dondurma ve çikolata sos eşliğinde, iştah kabartan bir sunumla servis ediliyor. Öte yandan tatlıların yanında içeceğiniz kahve tutkunlarının da öncelikli adresleri arasında yer alıyoruz. 18 standart kahvenin yanı sıra, kahve içimini gerçek bir tutkuya dönüştüren 3. dalga kahve çeşitleri de mönümüzde bulunuyor.

Haberin Devamı