Gazete Vatan Logo

Modellik oyunculuk için bir basamaktı

Fotoğraf: Elif MANDAN

2009’da Türkiye’de Best Model seçilen Erkan Meriç, ertesi yıl da Bulgaristan’da dünya birincisi seçilmişti. Şu günlerde ise esas amacı olan oyunculukta iddialı bir performans sergiliyor. Bedel dizisinde rol alan Meriç, “Kendimle başbaşa kalmayı severim” diyor

Kendinizden bahseder misiniz? Adana doğumluyum, ama küçük yaştan itibaren Mersin’de büyüdüm. Ünivesiteye kadar ailemle beraber oradaydım. Mersin Üniversitesi Elektronik mezunuyum. Hem okuyor hem çalışıyordum. Önceleri bir otelde animasyon ekibindeydim. Daha sonra, bir gece klübünde bodyguardlık yaptım. Ta ki, Best Model yarışmasını araştırmaya başlayıncaya kadar. Popüler bir çok oyuncunun, bu yarışma sayesinde adını duyurduğunu fark ettim ve ben de şansımı denemek istedim. Bu hayalimin gerçekleşebileceğini çok fazla düşünmemiştim. Ama öyle olmadı. Şanslıydım ve 2009 yılında Best Model birincisi oldum. 2010 yılında ise Bulgaristan’da Dünya birincisi seçildim. Bununla beraber İstanbul hayatım başladı. Hem modellik yapıyor hem oyunculuk eğitimleri alıyordum çünkü amacım oyuncu olmaktı.

Haberin Devamı

Küçük yaşta bu sektörün içine girdiniz değil mi?

Mersin’de bir tekstil firması, onlar için modellik yapmamı istedi ben de kabul ettim. Ve tüm billbordlarda fotoğraflarım yer aldı, sanırım bu olay benim çok hoşuma gitmişti. Modellikle ilgili araştırmalara başladım ve karşıma Best Model yarışması çıktı.

Birinciliğin ardından neler yaptınız?

Best Model olduktan sonra modellik camiasında adımı duyurmuş oldum. Birçok defilede yer aldım. Ancak benim esas hedefim oyuncu olmaktı, modelliği bir basamak olarak görüyordum, oyunculuk eğitimleri almaya başladım.

En çok ne de zorlandın?

Öncelikle Can Gürzap’tan diksiyon dersleri alarak başladım, çünkü şivem bozuktu. Adana şivem vardı. Bunu düzeltmek epey bir zamanımı aldı. Gittiğim tüm görüşmelerde, şivemden dolayı olumsuz yanıtlar alıyordum. Bu eksikliklerimi düzelttikten sonra gittiğim görüşmelerden olumlu cevaplar almaya başladım. Aslında her şeyin çok kolay olacağını düşünüyordum, fakat yaşadıkça o kadar da kolay olmadığını anladım ve her zaman eğitimlerime devam edip kendimi geliştirmem gerektiğini fark ettim. Menajerim İlker Bilgi ile tanıştım. Aynı zaman da oyuncu koçum olan Cüneyt Sayıl’dan bire bir dersler almaya başladım, hala da devam etmekteyim.

Haberin Devamı

Kendimle başbaşa kalmayı severim

Sokakta yürürken çok dikkat çekiyorsunuz... Bu sizin için avantaj mi dezavantaj mı oldu?

Sokakta yürürken etrafıma çok dikkat eden biri değilimdir. Bu yüzden insanların tepkilerini çok bilmiyorum. Ağabeyimin, bir esprisi vardır: ‘Erkan, sen önden yürü biz arkandan geliyoruz’ derdi, ben de neden diye sorduğum da ‘Oğlum sen yürürken arkandan konuşanları dinlemek çok güzel’ diyor. Güzellik dünya için çok önemli bir kavram. Bu anlamda çok sanslı olduğumu düşünüyorum bunun için Allah’a şükredenlerdenim...

Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?

Yoğun bir hayatım var, fırsat buldukça kendimle baş başa kalmayı seviyorum. Zamanımın çoğunu evde geçiriyorum. Dünyalar güzeli bir kızım var, adı Bella. Kendisi bir kedi ona çok düşkünüm ve onunla ilgileniyorum. Ayrıca 64 tane balığım var ve bana huzur veriyorlar. Arkadaşlarımla sohbet etmeyi çok seviyorum.

Haberin Devamı

İstanbul zor bir şehir ve ayaklarımın üzerinde durmam gerek

Eğitiminiz durumunuz nedir?

Yukarıda da bahsettiğim gibi model olduktan sonra her şeyin kolayca olabileceğini düşünmüştüm ama işin aslı böyle değildi. Kendimi oyunculuk konusunda olabildiğince geliştirmem gerekiyordu ve ben de öyle yaptım. Bu eğitimler asla bitmeyecek sanırım. Ben oyunculuk yapmaya devam ettiğim sürece derslerimi almaya, kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Sadece oyunculuk için değil hayatın her yerinde eğitim herkes için çıkış noktasıdır...

Bir dönem eğlence sektörüne girdiniz ve ardından tekrar oyunculuğa geri dönüş yaptınız, nasıl oldu bu?

Aslında oyunculuktan hiç uzaklaşmadım, sadece İstanbul zor bir şehir ve ayaklarımın üstünde durmak için çalışmam gerekiyordu. Bir yandan bir gece kulübünün, işletmesini yapmaya başladım. Oradan kazandıklarımla yine oyunculuk eğitimlerime devam ediyor, oyunculuğa yatırım yapıyordum. Benim için güzel bir tecrübeydi. Beklediğim proje olduğunda klüp işini tamamen bıraktım.

Haberin Devamı

Odak noktanız artık oyunculuk mu yoksa başka planlar var mı?

Önceliğim her zaman oyunculuk. Ancak oyunculuğu nereye kadar yapabileceğimizi kimse bilmiyor. Hayatın neler getirebileceğini bilemeyiz, bu sebeple ticaretle ilgili bir kaç projem vardı, onları hayata geçirmiş durumdayım.

Bedel dizisindeki performansınız çok beğeniliyor. Peki bu dizi hayatınıza nasıl girdi?

Çok enteresan oldu aslında; hala gülüyorum. Bir gece evde otururken menajerim İlker Bilgi ve Cüneyt Sayıl aradılar. “Bedel diye bir dizi var ve önemli bir karakter için fotoğraflarını gönderdim, beğendiler” dediler. Yarım saat geçmeden menajerim tekrar aradı ve şöyle dedi; “Erkan oyunculuğunu merak ediyorlar videoları da gönderdim.” Sanırım gece 23.00 civarıydı. Telefonum bir daha çaldı ve “Seni hemen şimdi görmek istiyorlar” dediklerinde, o saatte çıkıp gittim.