Gazete Vatan Logo

Modada tesettür devrimi

Müslüman modacıların tesettürlü koleksiyonları Londra ve New York Moda Haftaları’na damga vurdu.

Modada tesettür devrimi

Dünyanın en önemli moda etkinliklerinden biri olan Londra Moda Haftası‘na Müslüman tasarımcıların koleksiyonları damgasını vurdu. Dev organizyonda ilk kez Müslüman temalı kostümler izleyicilerin beğenisine sunuldu ve Muhafazakar Moda Haftası da beraberinde düzenlendi.

‘Arap Baharı gibi’

Müslüman kadınlara yönelik tasarımlarıyla tanınan Haute Elan moda evinin sahibi Romanna Bint-Abubaker, tesettür giyim piyasasının her geçen gün büyüdüğünü kaydederek, “2030’da dünya nüfusunun yüzde 25’i Müslüman olacak. Ve bunların çoğunluğunu da gençler oluşturacak. Unutulmamalı Müslüman gençler modayı yakından takip ediyor ” diye konuştu. 2019’da tesettür giyim piyasasının değerinin 484 milyon dolara kadar yükseleceğini kaydeden Abubaker, Buna bir ‘moda devrimi’ diyebiliriz. Tıpkı Arap Baharı gibi” ifadelerini kullandı.

‘M Jenerasyonu’

İngiltere’de son günlerde modayla uğraşan ya da stil sahibi olan Müslüman gençler, ‘Generation M’ (M Jenerasyonu) olarak anılıyor. Buradaki ‘M’ harfi ‘Müslüman’ ifadesinin kısaltması olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dolce&Gabbana başlattı

Dolce&Gabbana’nın geçen sene tesettür koleksiyonunu hazırlaması, Japon hazır giyim markası Uniqlo’nun Hana Tajimi ile kapsül koleksiyon tasarlaması çok konuşulmuştu. Ama asıl geçtiğimiz yıl uluslararası bir moda haftasında ilk kez bir tesettür koleksiyonunun sergilenmesi büyük olay olmuş, New York Fashion Week: The Shows’da Endonezyalı Anniesa Hasibuan ilk kez tamamı tesettürlü tasarımlardan oluşan bir koleksiyon tanıttı. Bu defilenin bir kerelik olduğunu düşünenlere inat Hasibuan bu sezon da koleksiyonunu New York’ta tanıttı hem de Trump’ın Müslüman Yasağını yürürlüğe koyduğu günlerde.