Gazete Vatan Logo

Mobius bile aldı

8-9 Haziran’da halka arz edilen Mavi’ye 2.5 kat talep geldi. Arzın büyüklüğü 1.2 milyar olurken Singapur devlet yatırım fonu Temasek, Abu Dhabi Yatırım Kurumu Adia ve Para Sihirbazı Mark Mobius da Mavi’nin hisselerini aldı

Mobius bile aldı

Mavi’nin 8-9 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzı, yatırımcılardan büyük ilgi gördü. 2.5 kat fazla talep toplanan arzda, pay başına fiyat 43 TL olarak belirlendi. Amerika ve İngiltere’de yerleşik fonların yoğun ilgi gösterdiği ve yurtdışından 3.1 kat fazla talep toplanan arzda; payların dağılımı yüzde 73.9 yurt dışı kurumsal, yüzde 18.9 yurtiçi kurumsal ve yüzde 7.2 yurt içi bireysel yatırımcılara oldu. Ortak satışı yoluyla gerçekleştirilen arzda, Turkven’in yönettiği Turkish Private Equity Fund II ile Akarlılar Ailesi’nin sahip olduğu Blue International Holding B.V.’ye ait payların, ek satış hakkıyla birlikte yüzde 55’i arz edildi ve halka arz büyüklüğü 1 milyar 174 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece Mavi’nin halka arzı 2013 yılından bu yana gerçekleşmiş en büyük özel sektör halka arzı oldu.

51 yabancı yatırımcı

Mavi’nin halka arzına, Türkiye’de İş Yatırım liderliğinde kurulan ve 25 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum, yurtdışında ise Goldman Sachs ve BofA Merrill Lynch aracılık etti. İş Yatırım tarafından yapılan açıklamaya göre alıcılar arasında Singapur devlet yatırım fonu Temasek, ünlü yatırımcı Mark Mobius’un yönetici olduğu Templeton ve Abu Dhabi Yatırım Kurumu Adia da yer aldı. Temasek ve Templeton halka arzda yüzde 10.11’lik hisse satın aldı. Bununla birlikte Universities Superannuation Scheme Ltd, Carrhae Capital LLP, Charlamagne Capital Ltd, Neuberger Berman Inv Advisers yüzde 5’ten fazla hisse alan yatırımcılar olarak öne çıktı. 51 yabancı kurumsal yatırımcı Mavi hissesi alırken, hisse alan yurt içi kurumsal yatırımcı sayısı 103, yerli bireysel yatırımcı sayısı 2 bin 602 oldu.

Haberin Devamı

Yüzde 30 temettü sözü verdi

MAVİ’NİN CEO’su Cüneyt Yavuz geçen hafta yaptığı açıklamalarda Londra ve ABD merkezli yatırımcılardan halka arza yoğun ilgi olduğunu belirtmişti. Yavuz, yatırımcılara yüzde 30 temettü sözü verdiklerini de duyurmuştu. Mavi Jeans’in hisseleri 15 Haziran’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak.