Gazete Vatan Logo
Magazin Mobilyanın başkenti MODOKO İMOB Fuarı‘nda

Mobilyanın başkenti MODOKO İMOB Fuarı‘nda

Türkiye’nin en seçkin mobilyacılar sitesi Modoko, fuar katılımcılarını ve mobilya profesyonellerini 12’ncisi düzenlenen İMOB Mobilya Fuarı’ nda ağırlıyor. Sektördeki iddiasını 2016 yılında da sürdüren Modoko’nun çıkış noktası ise ‘barış‘.

Mobilyanın başkenti MODOKO İMOB Fuarı‘nda

2016 yılının dünyaya barış getirmesini istediğini her fırsatta dile getiren Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, bu dileğini ‘zeytin fidanı‘ ile sembolize ederek İMOB’da ziyaretçileriyle paylaşıyor. 31 Ocak’a kadar devam edecek olan 12’nci İMOB Mobilya fuarı, CNR Expo Yeşilköy’de düzenleniyor. Modoko fuarda, kooperatif üyesi firmaların ve ürettiği ürünlerin tanıtımını yaparken, diğer mobilya birlikleri ile mesleki yakın temaslarda bulunup 2016 yılında kooperatif olarak mobilya sektörü adına yapacakları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuyor. Ayrıca ‘2016 Barış Yılı Olsun’ etkinliği adı altında İMOB Mobilya Fuarı’nda 8’inci hol 8B00 standına gelen ziyaretçilerine zeytin fidanı dağıtıyor.

“Yeni atılımlar gerçekleştirdik”

Modoko Kooperatifi içerisinde yer alan firmaların Ortadoğu ve Balkanlar pazarında genişleme çalışmalarını dile getiren Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik ; “Türkiye’de zaten mobilya denildiğinde akla ‘Mobilya’nın Başkenti’ yani kişiye özel tasarımların yapıldığı Modoko Mobilyacılar Sitesi gelmektedir.

Haberin Devamı

Bünyemizde yer alan Türkiye mobilya sektörünün öncü firmaları hem ihracat tarafında genişleme hem de Türk mobilya işçiliğinin kalitesini dünyaya duyurma gayretinde olan firmalardır.” sözlerini ekledi.

“Danimarka’ya da örnek olduk”

2015 yılının son çeyreğinde, Danimarka Mobilya sektör devlerini ağırlayan Modoko, örnek yapısı ve köklü geçmişiyle “ilham kaynağı” oldu. Özçelik konuyla ilgili “Modoko; kalite ve özenli işçiliği, yarım asırdan fazladır sektördeki çalışmalarıyla Danimarkalı büyük mobilya şirketlerinin dikkatini çekti. Bizlerle görüşmeye ve kendi deyimleriyle ilham almaya geldiler. İşçiliğimizin kalitesine hayran kaldıklarını dile getirdiler. Bizler için sevindirici bir gelişme oldu.” dedi. Modoko, 2015 yılında Asya’dan ülkemize ithal edilen ucuz ve kalitesiz mobilya ile ilgili de yaptığı çalışmalarla göz doldurdu. Bu konuya özellikle önem veren Modoko, ithal mobilyalarda gerçekleşen vergilendirmenin yükseltilmesi ve yerli mobilya sektörünü hareketlendirici çalışmalara imza attı.

Haberin Devamı

“2016 yılı sektöre çok iyi gelecek…“

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ.Etem Özçelik “Mobilya sektörünü hareketlendirmeye ve sektör sorunlarımızı çözmeye yönelik yaptırımlarımızın dönüşleri sevindirici oldu. İnanıyorum ki 2016 yılında çalışmalarımızı daha da ileri noktaya taşıyacağız.” şeklinde aktardı.

Özgün tasarımlarla ücretsiz proje-mimarlık hizmeti bir arada

Konuyla ilgili olarak Özçelik: “Modoko Mobilyacılar Sitesi, 1969 yılından bu yana sağladığı kaliteli hizmeti ve özgün tasarımlarıyla biliniyor. Uzun yıllardır sunduğumuz hizmetlerin arasında özel proje ve mimari danışmanlık da bulunuyor. Ev, ofis, otel ve restoranların istediği özgün tasarımların yanı sıra uzun süredir dağ evi, kış otelleri ve konsept restoranlar için de mobilyalar tasarlıyoruz. Amacımız her zevke uygun, özgün tasarımlar sunabilmek.” şeklinde konuşuyor.