Gazete Vatan Logo

Mobilyada KDV indirimi 2020 | Mobilyada KDV indirimi var mı, indirim uzatıldı mı?

Mobilyada KDV indirimi var mı? Mobilyada KDV indirimi uzatıldı mı? soruları özellikle yeni evlenecek vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Mobilyada KDV indirimi son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. İşte mobilyada KDV indimi hakkında merak edilenler…

Mobilyada KDV indirimi 2020 | Mobilyada KDV indirimi var mı, indirim uzatıldı mı?

Mobilyada KDV indirimi var mı? Mobilyada KDV indirimi uzatıldı mı? Mobilyada KDV indirimi ne zaman başlıyor? soruları yeni evlenecek vatandaşların ana gündem maddelerini oluşturuyor. Peki, yeni evlenecek vatandaşların dört gözle beklediği, Mobilyada KDV indirimi 2020 yılında da devam edecek mi?

MOBİLYADA KDV İNDİRİMİ VAR MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum." Diyerek, KDV indirimine gidildiğinin de müjdesini verdi.

MOBİLYADA KDV İNDİRİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Albayrak, İVME Paketi içinde seracılık noktasında finansman paketi kapsamında, haziran ayından bugüne kadar 33 bin 12 çiftçiye 2,6 milyar liralık kredi limiti tahsis edildiğini ve tamamının kullandırıldığını söyleyen Albayrak, "Gerek genel tarım gerek seracılık noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek çiftçi gerek KOBİ ve esnafın yanında olmaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Çanakkale'de tarım ve sanayi yanında önemli oranda mobilyacılık sektörünün de öne çıktığını aktaran Albayrak, Kayseri'de geçen hafta mobilyacıların bir talepte bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Mobilya sektörünün ciddi oranda bir 'Mobilyada KDV'yi yüzde 18 indirelim' yönünde bir talebi olmuştu. O ziyaret sonrası Gelir İdaresi Başkanımız, tüm sektör, mobilyacılarımız büyük bir beklenti içinde güzel bir adım bekliyordu bizden. Bu manada çalışmalarımız, Gelir İdaresi Başkanımız, tüm ekip, çalışmaların sonunda bir noktaya geldik. Bugün ben buradan mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum. Kayseri'de söyledim. İhracatta da aynı şekilde oranda artış hedefi koymamız lazım. Hem iç piyasaya bu maliyetler yansıyacak hem de inşallah ihracatı da bu manada üretimi de istihdamı da artıracağımızın sözünü Kayseri'de vermişlerdi. İnşallah bu güzel adımın mobilyacılık sektörümüze, ekonomimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Haberin Devamı


"GELECEK 3 YIL İÇİN ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ, YÜZDE 5 BÜYÜME"

Kapasite kullanım oranlarındaki artışın da devam ettiğini dile getiren Albayrak, şunları dile getirdi:

"Gelecek 3 yıl için öngördüğümüz, yüzde 5 büyüme. Yüzde 5 büyüme, Türkiye'nin baz büyümesi. Yani Türkiye, doğal mecrada yüzde 5 büyüme kapasitesine sahip ve bunu asgari surette her daim gerçekleştirebilecek kapasitede. Bu noktada baktığımızda, 2020-2022 dönemi olarak açıkladığımız 3 yıllık Orta Vadeli Yeni Ekonomi Programı'nda, bu potansiyeli inşallah çok rahat gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu istikamette 2020 yılına gelmeden öncü rakamlar, önümüzdeki dönemdeki tüm bu finansal koşulların daha da iyileşmesi, finansal oynaklıkların ve belirsizliklerin azalması, enflasyondaki kazanımların devam etmesi, tüketici ve yatırımcı güvenindeki toparlanmanın etkisiyle çok rahat bir şekilde inşallah bu süreci gerçekleştireceğiz. Öncü rakamlar, 2020 yılına gelmeden 2019'un son çeyreğinde, yüzde 5'lik büyüme patikasına ulaşacağımızı ortaya koyuyor.

Tüm bu ekonomideki olumlu gelişmeler, istihdama da olumlu yönde yansıyacak ve istihdamdaki gelişmeler de eylül, ekim ayında daha da pozitif bir şekilde devam ediyor. Ekonomideki gerek canlanma gerekse almakta olduğumuz tedbirlerin istihdam üzerindeki artışı, işsizliği de kademeli olarak düşürmeye başladığını ve 3 yıllık yeni ekonomi programındaki hedeflediğimiz asgari 3 puanlık iyileşmeye de yansıyacağını görüyoruz."

Haberin Devamı