Gazete Vatan Logo

Mobilin zirvesi olacağız

Türk mobil oyuncular hedef büyütürken Peak Games’in Direktörü Ömer İnönü, ”Zynga’ya oyun satışında gelen 100 milyon doları, dünyanın en büyük mobil şirketi olmak için kullanacağız” dedi

Mobilin zirvesi olacağız

ABD’li şirket Zynga ile kısa bir süre önce yaptığı 100 milyon dolarlık devir anlaşması ile adından sıkça söz ettiren ve Türkiye mobil oyun pazarının önemli oyuncularından Peak Games teknoloji dünyasının odak noktasına oturdu. Sektörü yakından takip edenler Peak Games’in elindeki diğer oyunlar için piyasa devlerinin ilgili olup olmadığını merak ederken Peak Games Strateji Direktörü Ömer İnönü, ellerindeki diğer oyunlardan satış yapmayı düşünmediklerini ve Zynga ile olan satıştan gelen 100 milyon dolarla dünyanın en büyük mobil firması olacaklarını söyledi.

Dünyada oyun pazarının en hızlı büyüyen eğlence sektörlerinin başında geldiğini belirten İnönü, dünya genelinde mobil oyun pazarının 45 milyar dolara ulaştığını söyledi. En büyük pazarlardan birinin ABD olduğuna işaret eden İnönü, şu bilgileri verdi: “ABD’de 13 milyar dolarlık bir pazar söz konusu. Anlaşma çerçevesinde geliştirdiğimiz mobil kart ve okey oyunlarımızı 100 milyon dolar bedelle ABD’li Zynga’ya devrettik. Peak Games olarak hedefimizi, dünyanın en büyük mobil oyun şirketi olmak üzerine kurduk. Buradan gelen tutarı bu hedef uğruna kullanmayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Hisse yapısı korundu

İnönü, ABD’li bir şirketin Türk oyun sektörüne böyle bir yatırım yapmasının, Türkiye oyun sektörü adına büyük bir müjde olarak okunması gerektiğini söyledi. Bu yatırımın, Türkiye’deki mobil oyun sektörü ve mobil teknolojinin geldiği noktanın altını çizmesi adına çok değerli olduğunu dile getiren İnönü, Zynga’nın bu yatırımı Türkiye’deki oyun piyasasının büyümesine olan inancının da bir göstergesi” dedi. Anlaşmada bir hisse satışının olmadığını, bu konunun yanlış anlaşıldığını ifade eden İnönü, Zynga ile anlaşma çerçevesinde oyunların devredildiğini, hissedarlık yapısında hiçbir değişiklik olmadığının altını çizdi.