Gazete Vatan Logo

MNG Kargo, Dubaili Mirage Cargo’ya satıldı

MNG Kargo, Dubai merkezli Mirage Cargo B.V’ye satılıyor. Şirketin hisselerinin tamamının satışına ilişkin duyuru Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yayınlandı

MNG Kargo, Dubaili Mirage Cargo’ya satıldı

Türkiye’nin önde gelen kargo firmalarından MNG Kargo, Dubai merkezli Mirage Cargo B.V’ye satılıyor. Satışa ilişkin duyuru Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yayınlandı. Duyuruda, “Mirage Cargo B.V. tarafından MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş’nin hisselerinin tamamının Mehmet Nazif Günal, Aslan Kut, Mustafa Eftal Gölgeli, Hasan Tayyar Arıca, Ayşegül Özkaplan’dan devralınması işlemi” ifadesi yer aldı.

Alıcı Dubai merkezli

Mayıs ayı başında MNG Kargo’yu satın almak için masada olan alıcı tarafta girişim sermayesi şirketi Turkven ve işadamı Haydar Sancak’ın yer aldığı belirtilmişti. 2003 yılında MNG Holding’in iştiraki olarak kurulan MNG Kargo’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre 800’den fazla şubesi, 25 aktarma merkezi ve 8 binden fazla çalışanı bulunuyor. Şirket, bünyesindeki 2 bin 600 araç ile günde 600 bin adrese ürün götürüyor. Şirketin araç filosunda ayrıca kendine ait kargo uçakları bulunuyor. Faaliyetlerine 2009’da başlayan Mirage Cargo Services (MCS) şirketi Dubai’de 2009’da kuruldu. Nakliye ve lojistik hizmetleri veren şirket dünya genelinde hizmet veriyor.

Haberin Devamı

e-Ticaret’te modaya yatırım

MNG Holding, e-ticarete yatırım yaptı. Holding, SETMODA.COM adındaki online alışveriş platformunu yenilenen yüzü ve içeriğiyle 2017 yılının ikinci çeyreğinde tüketiciyle buluşturuyor. Modlara göre hazırlanmış kıyafetleri tek tıkla set halinde ve ulaşılabilir fiyatlara satın alma imkanı sağlayan site ile MNG Holding e-ticaret sektöründe büyümeyi hedefliyor.