Gazete Vatan Logo

MİT tırlarında ByLock itirafı

Adana ve Hatay’da MİT tırlarının durdurulması ve aranması işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle FETÖ’nün “sivil imamı” 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 18’i firari 55 sanık hakkında açılan davada yargılanan astsubayın, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olduğu ortaya çıktı.

MİT tırlarında ByLock itirafı

Meslekten ihraç edilen astsubay sanık, kendisine örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock programını kimin yüklediğini, kimlerle görüştüğünü, kullandığı operasyonel hattı ve örgütün jandarma yapılanmasını anlattı. Sanık astsubay, programı telefonu eski olduğu için yükleyemediklerini daha sonra ise kendisine içerisinde ByLock programının yüklü olduğu tablet verildiğini anlatarak, şunları söyledi:

Operasyonel hat

“Bana ‘Bununla haberleşeceğiz, telefon kullanmayacağız’ dediler. Program içinde yüklüydü, bağlantıları da kendileri yapmışlar, bu bağlantının birinde Asaf isimli şahıs yüklüydü, Asaf’ı yüklemişler direkt. Asaf da bana Gülen’in sohbetlerini gönderiyordu” diye konuştu. Sanık astsubay, FETÖ imamlarının kendisine operasyonel bir hat verdiğini vurgulayarak, “Hattı aldığım tarih 2012 yılıdır. Zaten daha sonra da haberleşmek için başka bir sisteme geçeceğiz diyerek iptal ettiler. Tablet üzerinden Bylock’a geçtiler” dedi.

ANKESÖRDE 10’LU SİSTEM

İtirafçı astsubay, örgüt içi haberleşmede “10’lu kodlama” sistemini kullandıklarını söyledi: “Bizim numaralarımızı kendileri saklıyorlardı, ’10’a tamamlama’ metoduyla, son iki rakamını ona tamamlayarak, mesela benim numaram 44 ise diğeri onu 66 diye kaydediyorlardı son iki hanesini, birisi baksa bu 66 ama üzerine 10’a tamamlamak için 4 eklendiği zaman gerçek numara 44, bu şekilde herkesin numarasını kendilerinde gizliyorlardı. Aramak istedikleri herkesi ankesörlüden arıyorlardı.

Haberin Devamı