Gazete Vatan Logo

Generallere TIR sorgusu

MİT Tırları soruşturmasını yürüten Savcı İrfan Fidan, Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu hakkında gözaltı kararı çıkarttı. İki general ile bir emekli albay dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gidip, Savcı Fidan’a verdi.

Generallere TIR sorgusu

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan, Selam Tevhid’de kumpas soruşturması çerçevesinde Adana ve Hatay’da MİT Tırlarının durdurulması ile ilgili iki general ile bir emekli albay hakkında gözaltı kararı aldı. Savcı Fidan, TIR baskını ve TIR’lardaki malzemelerden numune alınıp kısa bir sürede kriminal analiz raporu alınması ve MİT mensuplarının suç uydurularak dinlenmesi olaylarında parmağı olduğu gerekçesiyle Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın ile dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuarları eski Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu’nu ifadeye çağırdı. Jandarma Genel Komutanlığı’na yazı yazan Fidan, üç komutanın ifade için İstanbul Merkez Komutanlığı’nda hazır edilmesini istedi.

İkişer saat ifade verdiler

Dün İstanbul Merkez Komutanlığı’nda bekletilen generaller tek tek ifade vermek için Çağlayan Adliyesi’ne gitti. İfade verme işlemi dün saat 11.00’de başladı. İlk ifade veren isim dönemin Jandarma Kriminal Laboratuarları eski Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu oldu. Cihangiroğlu’nun ifadesi bir buçuk saat sürdü. Cihangiroğlu’nun ardından ise Tuğgeneral Hamza Celepoğlu 2 saat ifade verdi. Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın’ın ifadesi de 2 saat sürdü.

Haberin Devamı

1 günde 4 sayfalık rapor!

ADANA’DA 19 Ocak 2014 günü MİT TIR’larına yapılan baskının ardından Savcı Aziz Takçı dorselerden numune aldırmıştı. Bu numune 22 Ocak günü Ankara Jandarma Kriminal Laboratuarları Amirliği’ne ulaştırılmış bu birim 1 günde 4 sayfalık analiz raporu hazırlamıştı.

MİT personelini dinleme kararı

ANKARA İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan bazı personel, TIR’larda görev yapan 7 MİT personelinin telefonlarını, uyuşturucu kapsamında yürütülen bir soruşturma içerisine, eklemiş ve dinleme kararı aldırmıştı.

MİT TIRLARI SORUŞTURMASINDA 3 SUBAYIN SORGUSU TAMAMLANDI

Adana’da durdurulan MİT Tırlarına ilişkin 2’si general 1’i albay, 3 subayın ifade işlemi tamamlandı. Savcılığın 3 asker hakkında kararını yarın açıklayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen Selam Tevhid'de Kumpas" soruşturması kapsamında, Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulmasıyla ilgili üst düzey 3 subayı ifade verdi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nu ifadeye çağırdı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında Başsavcı vekili Fidan’a ifade veren 3 subayın sorgu işlemleri akşam 21.00 sırlarında tamamlandı.

Sorgu işleminin ardından 3 subay geceyi geçirmek üzere merkez komutanlığına götürüldü. Savcılığın 3 subay hakkındaki kararını yarın açıklayacağı belirtildi.