Gazete Vatan Logo

MİT’ten 9’lu paket

Zeytin Dalı Harekatı’nda 23 Ocak’ta Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı şehit edip Usta’nın naaşını kaçıran 9 YPG/PKK’lı terörist, MİT’in Suriye’deki ikinci başarılı operasyonuyla yakalandı ve çuval geçirilerek Hatay’a getirildi

MİT’ten 9’lu paket

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı şehit eden terörist grup, jandarma ve MİT’in Suriye’de düzenlediği başarılı operasyonuyla kıskıvrak yakalandı ve Hatay’a getirildi.

4’üncü gün şehitleri

Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü günü olan 23 Ocak 2018’de çıkan çatışmada, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı şehit oldu. Terörjstlerin kaçırdığı şehitlerden Usta’nın naaşı, 2 ay sonra çatışma bölgesinden 14 km mesafede bulunarak, getirildiği Kayseri’de toprağa verildi.

Vali Ata operasyonu anlattı

İki askerin şehit edilmesi ve Üsteğmen Usta’nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 terörist, Suriye’de Afrin Raco bölgesinde jandarma ve MİT’in operasyonuyla yakalandı. Hatay Valisi Erdal Ata, konuyla ilgili Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 3 Eylül’de Afrin Raco’da jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin M.C. adlı PYD/YPG mensubu teröristi yakaladığını ifade ederek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Biri yakalandı, arkası geldi

“M.C. adlı şahıs, 2014 yılından itibaren Afrin bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün sözde asayiş yapılanması içinde görev aldığını, Zeytin Dalı Harekatı öncesi ve sonrasında istihbarat topladığını itiraf etmiş, Afrin’de icra edilen Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü günü olan 23 Ocak 2018’de Ömeruşağı Köyü bölgesindeki operasyonda görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın şehit edilmesi ve akabinde üsteğmenimizin naaşının kaçırılması olayına karışan terör örgütü üyelerinin isimlerini vermiştir. Bu itiraf neticesinde gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler doğrultusunda olaya karışan diğer 5 terörist ile birlikte olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu, Afrin Raco beldesinde yakalanmıştır. Terör örgütü üyesi 9 terörist, İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, MİT ve adli makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere, Suriye Afrin’de görev yapan MİT ve jandarma birimlerimizin yürüttüğü başarılı operasyonla Hatay’a getirilmiş olup İl Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgularının bitimine müteaakip adli makamlara teslim edilecektir.”

Haberin Devamı