Gazete Vatan Logo

MİT ajanı mıydı?

Filiz Akın hakkında şoke eden iddia...

Yeni yayımlanan bir kitap, Filiz Akın’ın MİT ajanı olduğu iddialarını yeniden gündeme getirdi. Gazeteci Derya Kırıcı’nın roman kahramanı ‘Ajan Selma’ ile Filiz Akın’ın hayatı inanılmaz bir şekilde örtüşüyor

1 yıl önce Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sinema sanatçısı Filiz Akın’ın geçmişte MİT’te görev yaptığını iddia etmişti. Tayyar’ın iddiasından 1 yıl sonra gazeteci Derya Kırıcı’nın ‘Uzun Gölgeli Cüceler’ adlı kitapta istihbarat ajanı olan kadın kahraman Selma Aksu ile Filiz Akın arasındaki benzerlikler iddiayı yeniden gündeme taşıdı. Derya Kırıcı kitabın teşekkür bölümünde, ‘romandaki karakterlerin bazı kişilerin yaşamıyla benzerlik taşıması halinde bunun ancak tesadüfle açıklanacağını’ eklese de kitap, “Tesadüfün bu kadarı” dedirtiyor. İşte kitaptaki inanılmaz benzerlikler...

İKİSİ DE SARIŞIN VE SİNEMA OYUNCUSU: Roman kahramanı Selma Aksu sarışın bir sinema sanatçısı... Ancak bir süre sonra mesleğini bırakıp devletin istihbarat örgütü için çalışmaya karar veriyor. Ajan Selma da, Filiz Akın gibi bir yarışmaya gönderdiği fotoğrafının birinci seçilmesi sonucu sinema dünyasına adım atıyor.

OKULLARI DA AYNI: İkisi de Ankara’dan kolej mezunu. İkisi de üniversite eğitimini yarım bırakıyor. İkisi de birden çok evlilik yapıyor.

PARİS’TE YAŞIYORLAR: Her ikisi de ikinci eşleriyle bir süre Paris’te yaşıyor.

BABALARI ÖLDÜRÜLÜYOR: Filiz Akın’ın emekli hâkim olan babası İzmir’de hırsızların soygun için girdiği evlerinde öldürülmüştü. Roman kahramanının babası da benzer bir cinayete kurban gidiyor.

İKİSİ DE KANSERİ YENİYOR: İkisi de kanser hastalığına yakalanıp tedavi sonucu iyileşiyor. Filiz Akın, MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal ile evlenirken, roman kahramanı kadın ajan, İçişleri Bakanı ile evleniyor.

Ajan rolüyle ikisi de Altın Portakal alıyor

“Uzun Gölgeli Cüceler”in ajan Selması ile Filiz Akın arasındaki bir başka ilginç benzerlik ise iki ismin de bir kadın ajanı canlandırdıkları filmin Antalya Film Festivali’nden “Altın Portakal” getirmesi. Romanda kahraman Selman Aksu, yabancı bir kadın ajanı canlandırdığı filmle ilk ödülünü alıyor. Filiz Akın da 1970’li yıllarda Ediz Hun’la oynadığı “Ankara Ekspresi” adlı filmde festivalde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülüyor ve İstanbul’a Altın Portakal getiriyor.

Filmimden etkilenmişler!

Filiz Akın ise ajan olduğu yönündeki iddialara gülüyor: “Herhalde Ankara Ekspresi filmimden çok etkilendiler. O filmde ajanı canlandırmıştım. Oradan mı ilham aldılar acaba. Başka bir ortak nokta bulamıyorum ve çok gülüyorum. Hayal mahsulü şeylere ben ne diyebilirim ki... Çok komik.”

Haberin Devamı