Gazete Vatan Logo

Misyoner katili memur olacak!

18 Nisan 2007 tarihinde, Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde 3 misyoneri boğazlarını keserek öldüren sanıklar Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım, tutukluluk süreleri 5 yılı geçtiği için ‘denetimli serbestlik’le tahliye edilmişti.

İçerde üniversite bitirdi

‘Ev hapsinde’ tutulan Abuzer Yıldırım’ın bugün yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı’a gireceği ortaya çıktı. Tutuklandığında lise muzunu olan Yıldırım, hapishanede Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne kayıt yaptırdı. Daha sonra da bu bölümü bitirerek mezun oldu. Radikal’in haberine göre Abuzer Yıldırım, önceki gün Malatya Barosu tarafından atanan avukatı aracılığıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Dilekçede Yıldırım’ın “KPSS”na gireceği belirtilerek, Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre izin verilmesi istendi. Mahkeme de talebi kabul ederek, Yıldırım’ın Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde bugün saat 09.30’da İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yapılacak iki saatlik KPSS’ye girmek üzere izin verdi.

Haberin Devamı

Cezası kesinleşmedi diye

Avukatı, Yıldırım hakkında kesinleşmiş hüküm olmadığı için izin verildiğini, benzer uygulamaların örneklerinin şimdiye kadar görüldüğünü söyledi.

‘Büyük abi’ de girmişti

Hrant Dink davasının sanıklarından ve ‘Büyük abi’ lakaplı Erhan Tuncel de tutukluyken, KPSS sınavına girdi ve 83.123 puan aldı. Tuncel daha sonra bu puanıyla ‘ Koruma Memuru’ olmak için başvuruda bulundu ve sağlık kontrolünden geçti. Boy ve kilo için istenen standardı tutturmasından sonra mülakat sınavına alındı. Cezaevinden çıkartılarak Tekirdağ Adliyesi’ne mülakata sokuldu. Mülakatta ise 5 sorunun hepsine cevap veremediği için 55 puan alarak gardiyan olamadı.