Gazete Vatan Logo
Magazin Miss World çok şey kattı

Miss World çok şey kattı

Miss Turkey 2011’de ikinci olan Gizem Karaca,Miss World yarışmasında Türkiye’yi temsil etti

Bu yılki Miss Turkey’de ikinci olan Gizem Karaca, 6 Kasım’da İngiltere’de düzenlenen Miss World yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. “Dereceye giremesem de yarışma bana çok şey kattı” diyen 18 yaşındaki güzel, şimdilerde başrolünde oynayacağı “Eve Düşen Yıldırım” dizisiyle ekran yüzü olmaya hazırlanıyor.

Öncelikle Türkiye’ye hoş geldiniz diyelim. Miss World için üç haftadır Londra’daydınız. O süreçten bahsederek başlayalım isterseniz...
- Miss World, tam bir yarışma gibiydi. Yani Miss Turkey gibi eğlenmeye vaktimiz yoktu. Çok hazırlıklı gelen kızlar vardı. Ben dizi çekimlerim olduğundan hazırlanamadım ama biraz vaktim olsaydı dereceye girebilirdim diye düşünüyorum. Ayrıca yarışmada yardıma ihtiyacı olan ülkelerden gelenleri biraz daha ön plana çıkardılar... Finalin ardından verilen yemekte Erol Albayrak’ın tasarladığı kıyafetim “En Güzel Kıyafet” ödülünü aldı. Buna gerçekten sevindim. Bir de orada bulunduğum süre içinde insanların kafasındaki o farklı Türkiye imajını silmek istedim. Bunu da başardığımı düşünüyorum.

Türkiye’yi onlara nasıl anlattınız?
- Ben ülkemi çok seviyorum. Oradayken de Türkiye’nin bütün güzelliklerini bir bir anlattım. Kızlar arasında buraya gelip tatil yapmış olanlar da vardı, hepsi çok beğendiklerini söyledi. Bu arada oradayken Nelson Mandela’nın torunuyla da tanıştım, kendisi tam bir Atatürk hayranıymış. Bana Atatürk’ü ne kadar sevdiğini anlattı. Daha önce Türkiye’ye gelmiş ve burayı çok beğenmiş. Düşünsenize, Türkiye’yi temsil ettiğiniz bir yerde biri çıkıp sizin liderinizi övüyor. Gerçekten çok gurur duydum. Yakında Türkiye’ye gelecek, onu ağırlayacağız.

HÜRREM’İN YÜZÜĞÜNÜ ÇALAN CARİYE BENDİM

Bu arada nerelisiniz?
- Arnavutluk var soyumuzda ama İstanbul doğumluyum.

Size “Miss Turkey’e katılmalıyım” dedirten şeyi merak ediyorum...
- Bir ajansla çalışıyordum. Reklam ve dizilerde rol alıyordum. “Muhteşem Yüzyıl”ın ilk dört bölümünde cariyeyi oynamıştım mesela. Sultan Süleyman’ın Hürrem’e verdiği yüzüğü çalan ve saraydan atılan cariyeyi... Sonra yarışmadan teklif geldi ama gitmeyi pek düşünmedim. Çünkü şartları çok ağırdı. 11 hafta boyunca telefon, internet ve televizyonun yasak olması pek cazip değildi. Ama sonra ailem, arkadaşlarım ve sevgilim teşvik etti, ben de şansımı denemek istedim.

TÜRK OLDUĞUMA İNANMADILAR

Miss World’de Venezuela güzelinin birinci olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Birinciliği hak etti. Onunla da yakındık. Çok acı bir hayatı varmış. 8 yaşındayken annesiyle babasını kaybetmiş ve çocuk esirgeme kurumunda büyümüş. Birinci olmasında politik birtakım nedenler olsa da kazanmasına sevindim. Ben dereceye giremedim ama bazı şeyler en başından belliydi ve kendimi ona göre hazırlamıştım. Bu arada benim Türk olduğuma kimse inanmıyordu.

Neden?
-Avrupalı zannetlier beni. Bir de yurtdışında büyüdüğüm için İngilizce aksanım iyidir. O yüzden hiçbir şekilde Türk olduğuma inanmıyorlardı.

Nerede büyüdünüz?
- Amerika’da ve Kanada’da.

AİLEM KANADA’YA DÖNÜŞ PLANLARINI İPTAL ETTİ

Fatih Aksoy’un yeni projesi “Eve Düşen Yıldırım” adlı dizide 18 yaşında İzmirli bir genç kızı canlandıracaksınız, değil mi?
- Evet. Ben Londra’ya gitmeden üç hafta önce çekimler başladı. İzmir ve İstanbul’da çekim yaptık, hâlâ devam ediyoruz. Çekimlere başlamadan önce üç ay boyunca her gün oyunculuk dersi aldım. Şimdilik her şey yolunda. Şu anda “oyuncuyum” diyemem tabii. Asıl oyuncular bana göre tiyatrocular. Benim öyle bir geçmişim yok. Ama Fatih Aksoy’dan böyle bir teklif geldiğinde geri çevirmek istemedim.

Dizinin kadrosunda Rafet El Roman, Seda Akman, İsmail Filiz ve Ahmet Levendoğlu gibi ünlü isimler de var. Onlarla aranız nasıl?
- Kadromuz çok güzel. Gayet uyumluyuz. Çekimlerde çok eğleniyoruz.

Peki gelecekte yapmayı düşündüğünüz iş oyunculuk mu?
- İstediğim mesleklerden biri oyunculuk. Podyuma çıkmak da çok eğlenceli benim için. Bir yandan da okulum devam ediyor. Belki ileride tiyatro bölümüne geçebilirim. Bu arada ailem yeniden Kanada’ya yerleşmeyi düşünüyordu ama Miss Turkey’e girip derece alınca ve oyunculuğa başlayınca “Siz isterseniz gidin, ben bir süre için burada kalıyorum” dedim. Tabii onlar da gitme planlarını iptal etti.

TERCİH MESELESİ

Miss World düzenlenirken, Londra’da güzellik yarışmaları protesto edilmiş...
- Biz Londra’da final gecesini yaparken, dışarıda protesto etmişler. Bu yarışmada birinci seçilen dünyayı gezip ihtiyacı olanlara yardım dağıtacak ama protestocular “Bunu yapmak için dünya güzeli seçilmene gerek yok” diyor. “Kendi imkanlarınla da yardım edebilirsin” demek istiyorlar.

Bu durum etkiledi mi sizi?
- Aslında hepimizi etkiledi. Çünkü biz o yarışmaya gelene kadar bir çaba sarf ediyoruz. Ben okulumdan geri kaldım mesela. Bu bir tercih. Sonuçta bir şeyler yapabilmek için çalışmak ve üzerine gitmek, verilen fırsatları değerlendirmek gerekir. Ben de öyle yaptım.

Eski Miss Turkey güzelleriyle hiç sohbet ettiniz mi, destek oldular mı size?
- Geçen seneki Miss Turkey’in ikincisi Serenay Sarıkaya ile bir doğum günü partisinde tanışmıştım ama yarışma hakkında pek konuşmadık.


Haberin Devamı