Gazete Vatan Logo

Miss Turkey olmak için güzellik yeterli değil

2010 Miss Turkey güzeli Gizem Memiç Survivor’da gönüllüler takımında dört ay yarışarak gücü ve performansıyla sınırları zorladı. Hayatının Survivor öncesi ve sonrası dolarak değiştiğini belirten Memiç, “Yarışmadan sonraki Gizem artık küçük şeylerden bile mutlu olabiliyor” diyor.

Miss Turkey olmak için güzellik yeterli değil

Miss Turkey hayatınıza neler kattı çok şey değişti mi?

Miss Turkey, sonrasında katıldığım Miss World ve Miss Universe sayesinde hayatıma dünyanın birçok yerinden arkadaşlar kattı. Değişik tecrübeler edindim. Bizden farklı olan kültürleri o kültürlere sahip insanlardan görmüş oldum. Bu yarışmalar ve kazandığım deneyimler hayata daha geniş bir perspektiften bakmamı sağladı.

Miss Turkey gibi yarışmalarda sizce artık güzellik yeterli değil mi?

Güzellik, Miss Turkey’de dereceye girmek için hiçbir zaman yeterli olmadı. Güzellik yanında duruş, doğallık, kişilik, karakter, eğitim, görgü gibi birçok farklı alanda da değerlendirme yapılıyor. Yarışmacılara güzelliğe takılı kalmak yerine biraz da kendilerini geliştirmeye odaklanmalı. Doğal olmaları en onemli unsur. Yapmacık tavırlar kendini çabuk ele veriyor.

Yarışma sonrası pek ortalarda görünmediğiniz neden?

Miss Turkey seçildiğim sene Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde birinci sınıftaydım. Projelerde yer almak demek İstanbul’da yaşamak demekti. İstanbul’a taşınmak için de okulumu ya dondurmam ya da değiştirmem gerekecekti. İkisini de tercih etmedim. Okuluma devam ettim.

Haberin Devamı

"Güçlü ve dayanıklı olduğumu biliyordum ama yarışma çok ağırdı. Dayanmaktan başka çarem yoktu."

Üniversite hayatını doyasıya yaşamayı tercih ettim

İç mimarlıktan güzellik yarışmasına uzanan hikayeniz neydi? Bu sektöre yönelik belli bir hedefleriniz yok mu ki dizi projelerini neden değerlendirmiyorsunuz?

Güzellik yarışmasına katılmayı çocukluğumdan beri hep çok istemiştim. Birinci seçildiğimde daha 19 yaşındaydım ve o yaşta üniversite hayatını doyasıya yaşamayı tercih ettim. Yarışma sonrası gelen proje tekliflerini, okulumdan dolayı Ankara’da kalmam gerektiğinden kabul edemedim.

Survivor’a gönüllü okatılmak cesaret işi miydi?

Survivor tam anlamıyla büyük bir cesaret işiymiş. Bunu adaya gittikten sonra daha net anladım. Ama cesaret gerektiren şeyler ve o cesareti gösterebilmek kıymetlidir benim için. Dominik’e giderken herhangi bir endişe taşımıyor olmam da sanırım benim bu cesarete sahip olduğumu gösteriyor.

Haberin Devamı

Survivor tam anlamıyla büyük bir cesaret işiymiş. Bunu adaya gittikten sonra daha net anladım.

Macerayı ve adrenalini aşırı derecede severim

Maceracı ve adrenalin ruhu sizde ne durumda?

Macera ve adrenalini aşırı derecede severim. Pek temkinli yaşadığım söylenemez sanırım. Daha çok gözü karayım diye düşünüyorum. Yeni ve heyecanlı şeyleri denemeyi severim ve grup içindeysek genelde ilk deneyen ben olurum.

Yarışmadan önce bu kadar güçlü ve dayanaklı olduğunuzu biliyor muydunuz?

Kendimi güçlü ve dayanıklı bulurdum ama bu kadarını tahmin etmiyordum. Yarışmada şartlar gerçekten çok ağırdı ve dayanmaktan başka çarem yoktu. Ya güçlü olup dayanıklı olacaktım ya da pes edecektim ki pes etmek hiçbir zaman bana göre bir şey olmadı.

"Yarışma sonrası gelen oyunculuk tekliflerini okulumdan dolayı ve Ankara’da yaşadığım için kabul etmedim."

Hayattaki her anımız için şükretmeliymişiz

Yarışmayla beraber nelerin değerini daha iyi anladınız?

Çok kez şükretmek gerektiğini anladım. Normal hayattaki her anımız için şükretmeliymişiz gerçekten. Adada hiçbir şeyimiz yoktu.

Haberin Devamı

Yiyeceğimiz yoktu, hindistan cevizi bulursak mutlu oluyorduk. Konfor yoktu yerde yatıyorduk, duş alamıyorduk, ıslak kalıp üşüyorduk. Her ne kadar gönüllüler olarak birbirimize sahip olsak da normal hayattaki sevdiklerimiz yanımızda yoktu. Özlem çok büyük bir problemdi.

Orada her gün bunlardan bahsedip ne kadar şanslı insanlar olduğumuzu düşünüyorduk. Yarışma öncesindeki Gizem küçük şeylerden bile mutsuz olabiliyorken, yarışma sonrasındaki Gizem küçücük şeylerden bile mutlu olabiliyor.

Sizi önümüzdeki günlerde neler yaparken görebiliriz?

Bir yandan kendi alanımda çalışmaya devam ediyorum. Beni iç mimarlık yaparken görebilirsiniz. Bunun dışında, başka şeyler de olabilir tabi ki

Yemekle aranız nasıl? Sürekli diyet yapanlardan mısınız?

Yemek yemeyi çok severim ancak sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerdenim.

Sporumu yapıp sonrasında ona uygun şekilde beslenirim. Ama yeri gelir tatlımı da çikolatamı da yerim. Benimki diyetten öte sağlıklı ve dengeli beslenme diyebilirim.

Haberin Devamı

İsteyene Zumba dersleri veriyorum

Formunuz için neler yapıyorsunuz?

Haftada en az 4-5 gün spora gitmezsem kendimi iyi hissetmiyorum. Eskiden profesyonel olarak voleybol oynardım ama artık ona zaman bulamıyorum. Daha çok koşuyorum, kuvvet antremanları yapıyorum. Geçtiğimiz sene zumba eğitimi almıştım. Stüdyoya kapanıp bir saat boyunca kendi kendime zumba yapmayı ya da heveslisi olanlara zumba yaptırmayı seviyorum.

Şarkı söylemeyi çok seviyorsunuz müzik adına bir şeyler yapmak ister misiniz?

Şarkı söylemeyi seviyorum ama profesyonel anlamda bir şeyler yapmak için daha iyi olmak gerektiğini düşünüyorum. Bizim evin müzisyeni kardeşimdir, o varken şarkı söylemek bana düşmez.

Başka neler yapıyorsunuz?

Zumba eğitmenliği yaparım. Sevdiklerimle zaman geçirmeyi çok severim. Hayvanlara çok düşkünümdür. Dört tane kedim var. Onlarla ve elimden geldiğince sokakta yaşayan diğer kedi, köpeklerle ilgilenirim. Mesleğimden dolayı bir şeyler tasarlamak ve üretmek de sevdiğim uğraşlar arasında.