Gazete Vatan Logo

Mısır şurubu hangi yiyeceklerde var?

Onkolog Yavuz Dizdar, hayvanlarda yapılan deneylerde büyüme ve gelişim bozukluğu, beyinde küçülme, sindirim sistemi rahatsızlıkları tespit edildiğinin altını çizerek şunları söyledi,

“Doğal bir molekülün kanserle ilişkilendirildiği en güncel örnek mısırdan elde edilen nişasta bazlı şekerde bol miktarda bulunan früktozdur. Früktoz pancar (çay) şekeri olan sükroza göre daha tatlıdır ve ülkemizde bütün meşrubatlar ve gazlı içeceklerde bol miktarda kullanılır. Piyasa değerinin altında satılan tatlılar, çikolatalar, şekerlemeler früktoz ile tatlandırılmıştır. Örneğin buzdolabına koyduğunuz zaman şekerlenmeyen baklavalar früktozla tatlandırılmıştır, kanser yapar.“

‘FAZLA SAKARİN İDRAR YOLU KANSERİ YAPAR’

YAVUZ Dizdar raporunda tatlandırıcılarla ilgili şu görüşleri vurguluyor:

“Karaciğer yağlanmasının en büyük sebebi mısır şurubu tatlandırıcılarıdır. Örneğin, sakarin fazla alındığında idrar yolu kanseri yapar. Tatlandırıcı kullananlar muhakkak önemli sağlık sorunları yaşar. Bugün yediğimiz tüm diyet ürünlerinin içinde tatlandırıcılar var. Bu yüzden diyet ürünlerinden uzak duralım. Diyet tatlı ve yiyecekler yerine, doğal olanlardan az miktarda tüketelim. Tüketim ne kadar azalırsa, bu ürünlerin ülkemize girişi de o kadar azalır. Herkes bu ürünlerin girmesine karşı çıkarsa, bu ürünleri ülkemize sokan yasaların çıkmasını da engellemiş olur. Karşımızda bu işten kazançlı olan çok etkin bir lobi var.”

Yapay kan hücresini esnettiler kanseri yenmek kolaylaşacak

BİLİM insanları kırmızı kan hücrelerinin büyüklüğünü, şeklini ve esnekliğini taklit ederek vücutta uzun süre dolaşabilecek, son derece yumuşak hidrojel parçacıkları üretmeyi başardılar. Kanser hücreleri, sağlıklı hücrelerden çok daha yumuşak bir yapıya sahipler. Bu şekilde vücudun bir çok yerine ulaşabiliyorlar. Kansere karşı ilaçlarla yüklenmiş olan parçacıkların dolaşım sisteminde daha uzun süre kalabilmesi sayesinde daha agresif tedavi yöntemlerinin geliştirileceği belirtiliyor. Kuzey Carolina Üniversitesi’nden Joseph DeSimone, dolaşım sisteminde daha uzun süre kalabilecek parçacıkların üretiminin, ilaç taşınmasına en büyük zorluğu oluşturduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı