Gazete Vatan Logo

Mısır ordusundan sert uyarı!

Mısır ordusu, ülkede ilan edilen sokağa çıkma yasağına ihlal edenlere karşı "sert" hukuki işlemler uygulanacağını açıkladı.

Mısır Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, "Silahlı Kuvvetler, tüm vatandaşlara sokağa çıkma yasağına ve yasağın beraberindeki uygulamalara uymaya çağırıyor. Yasağı ihlal edenlere karşı sert hukuki işlemler uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Muhammed, açıklamasında "Sokağa çıkma yasağı kapsamında, yasağın ilan edildiği bölgelerde söz konusu saatlerde insanların ve araçların hareketi tamamen duracak, Silahlı Kuvvetler ya da polis tarrafından verilen tüm talimatlar yerine getirilecek. Tüm vatandaşlara, ülkeyi koruması ve istikrarın sağlanması için Silahlı Kuvvetlere ve polislere görevinde yardımcı olma çağrısı yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü ve Başbakan Basın Danışmanı Şerif Şevki, yaptığı açıklamada, 1 ay boyunca her gün yerel saatle 19.00 ila 06.00 arasında "Kahire, Giza, İskenderiye'nin kuzeyinde, Feyyum, Beni Suveyf, Minya, Asyut, Kına, Sohac'ın güneyinde, Kuzey Sina, Güney Sina, Süveyş, İsmailiyye ve Buhayra" kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini hatırlattı.

"14'ü rütbeli 43 polisimiz şehit oldu"


Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, darbe karşıtlarına yapılan müdahale sırasında 14'ü rütbeli 43 polisin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Mısır devlet televizyonunda açıklama yapan İbrahim, göstericilerin güvenli şekilde meydanları boşaltabilmesi için koridorlar oluşturulduğunu ve polisin görevini layıkıyla yerine getirdiğini iddia etti. İbrahim, "Müdahale sırasında 2 naklen yayın aracı, 6 el bombası, 2 otomatik silah, tabanca ve çok miktarda kurşun ve beyaz silah (kesici ve delici aletler) ele geçirildi. Bunlara el konuldu. 14'ü rütbeli 43 polisimiz şehit oldu, 211 polisimiz yaralandı. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ayrıca 149 sivil hayatını kaybetti" dedi.

Bakanın açıklama metnini okurken bazı kelimeleri önce yanlış okuyup sonra düzeltmesi dikkati çekti.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise ülkenin farklı kentlerinde birçok polis merkezine düzenlenen saldırıdan İhvan'ın sorumlu olduğunu belirterek, İhvan'ın planlarını uygulamaya başladığını ve destekçilerine emniyet birimlerini hedef almaları yönünde talimatı verdiği" iddia edildi.

Güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtı gösterilere müdahale etmesinin ardından ülkenin Nasrcity, Giza, Minya, Beni Suveyf, Feyyum, İskenderiye kentlerinde 20'den fazla güvenlik birimininin saldırıya uğradığı ve merkezlerin kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiği belirtilmişti.

Haberin Devamı