Gazete Vatan Logo

Mısır Devlet Başkanı Sisi: İnsan hakları bize uymaz

Mısır'da Müslüman Kardeşler hükümetini darbeyle devirerek iktidara gelen Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi, Batı tarzı insan hakları ve sivil özgürlüklerin Mısır şartlarına uygun olmadığını söyledi.

Mısır Devlet Başkanı Sisi: İnsan hakları bize uymaz

El Ahram gazetesinin haberine göre, dün Kahire'de ABD Kongresi'nden bir heyetle görüşen Sisi, son zamanlarda kendisine yöneltilen insan hakları eleştirileri ve iki gazetecinin tutuklanmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Ülkesinin ve bölgenin koşullarından dolayı Batı tarzı insan hakları ve sivil özgürlük kavramları Mısır'ın şartlarına uymuyor. Mısır'daki insan hakları ve sivil özgürlükler konularına Batılı bakış açısıyla yaklaşmamak gerekir" dedi.

Sisi buna rağmen Amerikalı heyete, ülkesinin hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlerin geliştirilmesi ilkesine bağlı olduğunu söyledi.

Sisi'nin açıklamaları, Mısır'da gazetecilere yönelik baskıların arttığı yolundaki haberlerin ardından geldi.

Geçen hafta iki internet gazetecisi "yanlış haber yaydıkları ve milli güvenliği tehlikeye attıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İki gazetecinin tutuklanmasına tepki gösteren Mısır Gazeteciler Birliği üyesi gazeteciler ise önceki gün, tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılması amacıyla bir protesto gösterisi düzenlemiş ve "Gazetecilik suç değildir diye sloganlar atmıştı.

Mısır polisi ise, düzenlenen gösteri üzerine Gazeteciler Birliği'nin merkezine giriş ve çıkışı yasaklamıştı.

Haberin Devamı