Gazete Vatan Logo

Mısır’dan Türkiye’ye seyahat engeli

Mısır, 'terörle mücadele' kapsamında vatandaşlarının, Türkiye ve bazı ülkelere seyahatlerine kurallar getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, vatandaşlarının teröre katılmalarına engel olmak için yeni önlemler alıyor. Hükümet bu amaçla vatandaşların aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere seyahatine yeni kurallar getirdi. Bundan böyle Türkiye, Suriye, Libya, Katar, Yemen veya Irak'a gitmek isteyen 18-40 yaş arası Mısırlıların seyahat etmeden önce 'güvenlik onayı' almaları gerekiyor.

Vatandaşların Pasaport, Göç ve Vatandaşlık Büro yetkililerinin onayını almaları halinde seyahatlerine izin veriliyor. Uygulamadan, belirtilen ülkelerde ikamet izni olanlar ile aile fertleri, iş adamları ve resmi heyet üyeleri muaf tutuluyor.

'Yeni değil'

Mısır İçişleri Sözcüsü Hani Abdüllatif, söz konusu ülkelere gitmek isteyen vatandaşlarını engellemediklerini söylerken, uygulamanın, Türkiye, Suriye ve Libya için bir süredir yürürlükte olduğunun altını çizdi.

Karadavi için kırmızı bülten

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Mısır'ın yakalama istemi üzerine, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladı. Karadavi için, 'kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkumların kaçmasına yardım, kundaklama, vandalizm ve soygun' suçlarından kırmızı bülten çıkarıldı. Karadavi, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştıran şu anki Cumhurbaşkanı Sisi'yi eleştirmişti.

Haberin Devamı