Gazete Vatan Logo

Mısır'dan ABD'ye itidal çağrısı!

ABD'nin Missouri eyaletinde gerçekleşen sivil protestolara sert bir şekilde müdahale etmesi üzerine Mısır bir açıklama yaparak itidal çağrısı yaptı.

Mısır, ABD’nin Missouri eyaletinde düzenlenen protesto gösterilerinde ülkenin güvenlik güçlerinin ölçülü ve dikkatli müdahalede bulunması için çağrı yaptı. ABD'de salı günü siyahi bir gencin öldürülmesiyle başlanan protesto olaylarıyla ilgili Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada, Ferguson'da patlak veren halk protestolarına yönelik müdahalelerle ilgili "Güvenlik güçlerini azami itidale ve dikkatli olmaya çağırıyoruz" denildi. Bakanlık, silahsız bir siyahi gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından "gerilimin yavaşça tırmandığına" dikkat çekti.

Geçen yıl Temmuz ayında, ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbenin ardından düzenlenen protestolar süresince yüzlerce sivil öldürülmüş ve Washington da benzer bir açıklamayla Mısır'ı uyarmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın bu yolla bir misilleme yaptığı yorumları yapılıyor.

Haberin Devamı