Gazete Vatan Logo

Mısır'da tiyatro salonunda yangın

MISIR'ın başkenti Kahire'ye 100 kilometre mesafedeki Beni Suef kentinde bir tiyatroda çıkan yangında 29 kişi öldü, 37 kişi de yaralandı

Yeni Suef Kültür Merkezi'nin tiyatro salonunda dün saat 23.00 sıralarında meydana gelen yangının, Şamua (Mum) adlı oyunun sahnelenmesi sırasında yakılan mumların zemini tutuşturmasıyla başladığı belirtildi. Alevlerin aniden salonu sarması ve kaçmak isteyen seyircilerin izdihama neden olması üzerine 29 kişi yanarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan 37 kişi ise Beni Suef Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın ardından hastane ve tiyatro binasında polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Yangında ölen ve yaralananların yakınları hastaneye akın ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mısır Sağlık bakanı Avad tattin de olay hastaneye gelerek yaralıları ziyaret etti ve yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Olayda ağır yaralanan Sadi Mutaz, tiyatro salonunun çok dar olduğunu ve alevlerin aniden etrafı sarmasının büyük paniğe neden olduğunu söyledi. Mutaz, itfaiyenin olay yerine gelmekte çok geciktiğini kaydetti.

Beni Suef Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Harun, ölenlerden 14'ünün kimliklerini tespit ettiklerini, yaralıların tedavisine ise devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı