Gazete Vatan Logo

Mısır'da sekiz kadın spikere zayıflama şartı!

Mısır'da devlet kanalı sekiz kadın spikere zayıflamaları için bir ay süre verdi, aksi takdirde ekranlara geri dönemeyecekleri söylendi. Karar ülkeyi ikiye böldü.

Mısır'da sekiz kadın spikere zayıflama şartı!

ERTU kanalında çalışan sekiz spikere zayıflamaları için ihtarda bulundu. Bir ay süre veren kanal, spikerlerden zayıflamalarını ve ekranların karşısına geri dönmelerini istedi. Kilo verememeleri halinde bir daha ekrana çıkmayacakları söylendi.

Bu kararı veren ise daha önce kendisi de spiker olan kanalın kadın yöneticisi Safaa Hegazy.

Kanaldan kendilerine yapılan açıklama karşısında şoke olan spikerler şaşkın ve üzgün olduklarını açıkladı. Ülkedeki kadın hakları örgütleri kararın yasalara aykırı olduğunu söylediler. ERTU kanalı yöneticileri ise kararlarından geri dönmeyeceklerini açıkladı.

Mısır'da tartışmaya yol açan olaydan sonra devlet gazetesi El Ahram çalışanı gazeteci Fatma el Şaravi kararın haklı olduğunu savunarak tüm TV kanallarında uygulanması gerektiğini söyledi. Akademisyen ve yazar Vahid Abdul Macit ise kararı eleştirerek kadınların görüntüsüyle değil haberlerin içerikleriyle ilgilenilmesi gerektiğini savundu.


ERTU kanalı yöneticisi Safaa Hegazy