Gazete Vatan Logo

Mısır'da İhvan'dan, İçişleri Bakanlığı'na "suikast" suçlaması

İhvan, İçişleri Bakanlığı'na, "zorla kaybedilen İhvan üyesi 3 gence suikast" suçlamasında bulundu

Mısır'da İhvan'dan, İçişleri Bakanlığı'na "suikast" suçlaması

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) İçişleri Bakanlığı'na, "zorla kaybedilen İhvan üyesi 3 gence suikast" suçlaması yöneltti.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın, "şiddet ve adam öldürme eylemlerinden sorumlu" olduğunu iddia ettiği 3 genci Asyut kentinde çıkan "silahlı çatışma sırasında öldürdüğünü" duyurduğu aktarıldı.

Gençlerin yaklaşık 2 ay önce gözaltına alındığı ve zorla kaybedildiği ifade edilen açıklamada, gözaltına alındıkları tarihlerde ailelerin yaptıkları şikayetler ve resmi evrakların bu 3 gencin o tarihten bu yana kaybedildiğini açıklar mahiyette olduğu belirtildi.

Üç gencin hapishanede öldürüldüğü savunulan açıklamada, "Darbe yönetiminin İçişleri Bakanlığı'nın kanlı siciline bir yenisi eklendi." denildi.

Bakanlık dün yaptığı açıklamada, İhvan üyesi olmakla suçlanan, son zamanlarda polislere yönelik suikastların sorumluluğunu üstlenen "Hasm-Sevaid Mısır" adlı hareketin mensubu olduğu belirtilen 3 kişinin, güvenlik güçleri tarafından ülkenin güneyinde bir apartmana düzenlenen operasyon sonucu öldüğünü bildirmişti.

Haberin Devamı

Yerel ve uluslararası insan hakları kuruluşları, Mısır'da yüzlerce kişinin zorla kaybetmeye maruz kaldığını belirtiyor.

İçişleri Bakanlığı, İhvan üyesi Muhammed Kemal'in de ekim ayında "polisle girdiği silahlı çatışma sonucu öldürüldüğünü" açıklamış ancak, İhvan gözaltına alındıktan sonra kendisiyle irtibat kesilen Kemal'in ölümünden polisi sorumlu tutmuştu. İskenderiye Askeri Mahkemesi bugün yargılandığı davada Kemal'in beraatine hükmetmişti.