Gazete Vatan Logo

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen hapis cezaları onandı

Mısır'ın kuzeyindeki Suveyş ilinde "anarşi çıkarmakla" suçlanan darbe karşıtı 15 kişi hakkında verilen 3'er yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen hapis cezaları onandı

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre Yargıtay, Mart 2014'te Suveyş ilinde düzenledikleri eylemler nedeniyle 3'er yıl hapis cezasına çarptırılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 15 kişinin söz konusu karara yaptığı itirazı reddetti. Bir önceki mahkemenin kararını onayan Yargıtay'ın verdiği bu hükmün nihai olduğu ve itiraz edilemeyeceği belirtildi.

Suveyş Ceza Mahkemesi, 15'i tutuklu, 12’si firari 27 sanıklı davada, Aralık 2015'te sanıklar hakkında 3’er yıl hapis cezasına hükmetmişti. Savcılık sanıklara "izinsiz gösteri düzenleme, toplanma, güvenlik güçlerine karşı şiddet uygulama, ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" gibi suçlamalar yöneltmiş, ancak sanıklar bu ithamları reddetmişti.

Mısır'da ülkenin demokratik seçimlerle iş başına gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbe ile görevden uzaklaştırılmasının ardından başlayan eylemlerde on binlerce kişi tutuklanarak hakim karşısına çıkarılmıştı.