Gazete Vatan Logo

Mısır'da bombalı saldırı

Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye kentinde Hakimler Kulübü yakınında patlama meydana geldi. Kahire Havalimanı'nda ise iki bomba düzeneği etkisiz hale getirildi.

Mısır'da bombalı saldırı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye Hakimler Kulübü yakınında meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Kulüp çevresinde bulunan 5 araç ile bazı binalar zarar gördü. Patlamaya neden olan bombanın el yapımı ilkel bir düzeneği bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, Kahire Havalimanı 3'üncü bekleme salonunda güvenlik görevlilerince fark edilen iki yabancı cismin bomba düzeneği olduğu belirlendi.

Güvenlik güçleri, uzman ekiplerce etkisiz hale getirilen bomba düzeneklerinin el yapımı olduğunu ifade ederken, düzeneklerin yanında "Bizi mart kongresinde bekleyin" yazılı not bulunduğunu aktardı.

Mısır, mart ayında gelişmiş ülkelerin maddi destek vermeleri amacıyla "Mısır Ekonomi Kongresi" adıyla uluslararası bir toplantı düzenlemeyi planlıyor.

Ülkede 2013'teki darbe ve ardından gelişen olaylara tepki olarak yürütülen protestolar sürerken, son dönemde gösterilerde şiddete yöneliş ve ülkenin birçok bölgesinde meydana gelen patlamaların yanında, bomba düzeneklerinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerinin arttığı gözleniyor.

Haberin Devamı