Gazete Vatan Logo
Magazin Mis gibi Türkiye için

Mis gibi Türkiye için

Revna Demirören ve arkadaşları 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Beşiktaş’tan başlayarak Topkapı’ya kadar sokağa atılan çöpleri topladı

Mis gibi Türkiye için

15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında ‘Mis gibi Türkiye’ adlı grubun üyeleri Beşiktaş’ta bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in de aralarında bulunduğu grup, ellerine çöp poşetlerini alarak çevreye atılan çöpleri topladı.

Revna Demirören, “Sağlıklı ve güzel bir ortamda yaşamak için öncelikle temizlik çok önemli. Herkes nasıl evini, kendini temiz tutuyorsa çevresini de temiz tutmalı. Biz de bugün burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Celal-Şebnem Çapa çifti de “Kendi aramızda küçük bir arkadaş grubu olarak ‘Mis gibi Türkiye’ adlı sivil toplum örgütü kurduk. 1 - 1,5 yıldır çöp topluyoruz” diye konuştu.

Bir destek de Serenay’dan
Seranay Sarıkaya da Dünya Çöp Toplama Günü’nde Belgrad Ormanı’ndaydı. Ormandaki çöpleri topladıktan sonra şunları söyledi: “Bu hareketin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Eğer gerçekten güzel ve yaşanılabilir bir dünya istiyorsak doğamıza iyi bakmalı ve sahip çıkmalıyız.”
Utanılacak bir şey değil
Grup üyelerinden Işın Görmüş, “Niye topluyorsunuz diyorlar... Bu utanılacak bir şey değil ki. Niye toplamayalım? Birileri atıyor, birileri de topluyor. Amaç bir farkındalık yaratmak. Slovenya 10 sene önce Avrupa’nın en pis ülkesiymiş. Aynen böyle bir etkinlik yapıyorlar. Slovenya’yı Avrupa’nın en temiz ülkesi haline getiriyorlar. Niçin biz de yapmayalım?” dedi.

Haberin Devamı