Gazete Vatan Logo

Miray saçlarını taramak istiyor, çığlığını duyalım

Eve gelen tamirciden çekindiği için annesinin komşuya emanet ettiği 2 yaşındaki Miray’ın üstüne kaynar su döküldü. 30 gün yoğun bakımda kalan Miray’ın minik bedeninde ağır hasar oluştu. Ameliyatla eski haline dönebilecek olan Miray için Uzun ailesi kampanya başlattı

Miray saçlarını taramak istiyor, çığlığını duyalım

Minik Miray 7 ay önce eve gelen teknik servis elemanından korktuğu için annesi tarafından alt komşusuna emanet edildi. yukarıya çıktıktan kısa bir süre sonra ağlama sesi duyan anne Gülşah Uzun, tekrar aşağıya indi. İçeriye girdiğinde kızının can çekiştiğini gören anne hemen hastaneye gitti. Büyük bir tenceredeki kaynar suyun tamamının başından aşağıya döküldüğünü söyleyen anne Uzun, “Ocak kızımın boyunun yetişemeyeceği bir yerdeydi. Mutfakta komşumun iki çocuğu vardı. Onlara bir şey olmamıştı ama kızım can çekişiyordu” dedi.

Doktorların, yoğun bakımdan çıkamayabilir dediği Miray 30 gün gün sonra tekrar hayata döndü. Başının sol bölümü, vücudun sol kısmı ve sol bacağında ciddi yanıklar oluşan Miray, şu anda tüm vücudunu saran bir korseyle hayatına devam ediyor. Anne Uzun Miray’ın bu süreçte yaşadıklarını ise şu şekilde ifade etti:

“Komşum olaydan sonra ailesiyle oturduğu yerden ayrıldı. 1 ay önce geri döndü. Bir kez bile yanımıza gelmedi. Kızımın vücudu dışında kafasında da büyük hasar oldu. Saçlarının çoğu uzamıyor. O da aynanın karşısına geçip her gün saçlarını tararmış gibi yapıyor. Dışarıya ise sürekli saç tokası alarak, ‘Anne saçım ne zaman uzayacak’ diyor.”

Haberin Devamı

Ameliyatla ikinci şans

Kızım 6 aydır bir korsenin içinde yaşıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Fatma Şahin, Miray için başlattığımız kampanyayı gördükten sonra alanında iyi olan bir doktorla tanıştırdı. Doktor Miray’ın ameliyatla tekrar eski haline dönebileceğini söyledi. Ameliyatla yeni bir kulak yapılacak, vücudundaki izler tedavi edilecek ve kafasındaki hasar tedavi edilecek. Ama bunları karşılayacak gücümüz yok. Masrafların 155 bin lirasını tamamlamamız durumunda geri kalan kısmı üstleneceklerini söylediler. Kızımın tekrar eski haline dönmesi için destek bekliyoruz.”