Gazete Vatan Logo

Mirası içim morfinle öldürmüşlerdi! Şoke eden detay

Mirası yüzünden ‘morfinle’ öldürülen Ahmet Yeşildağ’ın oğlu Ali Yeşildağ, konuştu: “Babamı önce hasta edip sonra ‘antibiyotik’ diye morfin vermişler. İğneyi emekli hemşire olan kayınvalidesi yapmış olabilir”

Türkiye, 70 yaşındaki Ahmet Yeşildağ’ın 24 Mayıs 2013 tarihinde Bursa Mudanya’da evinde ölü bulunmasının perde arkasındaki müthiş cinayet planını dün Habertürk’ten öğrendi. Ahmet Yeşildağ, 2 milyon TL’yi aşan mal varlığını imam nikâhlı eşi Sevilay Saygın’a bıraktığını yazan bir vasiyetname hazırlamış, 3 gün sonra Saygın’ın 42 yaşındaki yeğeni Derya ile resmi nikâh kıymış, 1 gün sonra da evinde ölü bulunmuştu. Oğlunun şikâyeti üzerine yaşlı adamın mezarı açılmış, yapılan otopside morfin ve kodeinle zehirlenerek öldürüldüğü anlaşılmıştı. ‘Yerli karadullar’ Sevilay Saygın, Derya Yeşildağ ve annesi Beyhan Mızrakçı tutuklanmıştı.

Ahmet Yeşildağ’ın oğlu Ali Yeşildağ, Habertürk’e konuştu. “Babamın bir rahatsızlığı yoktu. Önce hasta etmişler, daha sonra ‘Ağrılarını kesecek’ bahanesiyle antibiyotik diye morfin enjekte edip öldürmüşler” diyen oğul Yeşildağ, olayı şöyle anlattı: “Ölüm haberini öğrenince, babamın cenazesini alıp Şanlıurfa’da toprağa verdik. Ardından kardeşimle veraset işlemleri için notere gittik. Orada babamızın ölmeden bir gün önce resmi nikâh yaptığını ve bir de vasiyetname yazdığını öğrendik. Biz şikâyetçi olunca mezarı açıldı ve cinayet otopsiyle ortaya çıktı. Sevilay Saygın ve yeğeni Derya bize babamın kalp krizinden öldüğünü söylemişti ama ben başından beri bunun normal bir ölüm olmadığına inanıyordum. Babamın cinayete kurban gittiğini tahmin ediyordum ama delil olmadığından bir şey yapamıyordum.”

Haberin Devamı

MORFİNİ KİM ENJEKTE ETTİ?

Ali Yeşildağ, tutuklanan Derya Yeşildağ’ın annesi Beyhan Mızrakçı’nın emekli hemşire olduğunu belirterek, babasına morfini onun enjekte etmiş olabileceğini savundu: “Beyhan Mızrakçı’nın kendi kocasına da aynı şeyleri yaptığını öğrendik. Adamda hafıza kaybı olmuş, çok zayıflamış. Daha sonra oğullarının yanına yerleşmiş ve bu sayede kendini toparlamış.”

‘EMEKLİ MAAŞINA BİLE GÖZ DİKMİŞLER’

Cinayet suçlamasıyla tutuklanan 3 kadının, babasının emekli maaşı yüzünden anlaşmazlığa düştüğünü de ileri süren oğul Yeşildağ, “Babamın mal varlığını Sevilay’a bırakmasına resmi nikâhlı eşi Derya Yeşildağ itiraz etmişti. Aralık ayında duruşma görülecekti. Sevilay dul ve emekli maaşı alıyor. Beyhan’ın durumu da aynı... Bir tek Derya öyle değildi... Vasiyete itiraz edince, babamla evlendirerek onun da emekli maaşı almasını sağlamışlar” şeklinde konuştu. (Habertürk)

Haberin Devamı