Gazete Vatan Logo

Miras meselesinden 8 kişiyi kurşuna dizdi

Ağabeyi ve onun ailesine düşman olan Ömer Taşçı dün dehşet saçtı.

Dehşetten kareler için tıklayın...

Ağabeyi ve onun ailesine düşman olan Ömer Taşçı dün dehşet saçtı. Ağabeyi ve onun aile fertlerinin çalıştığı bahçeye pompalı tüfekle baskın yaptı ve herkesi kurşuna dizdi: 8 ölü

AFYONKARAHİSAR’ın Şuhut İlçesi’ne bağlı Karacaören Beldesi’nde oturan 49 yaşındaki Ömer Taşçı, miras yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan ağabeyi Ahmet Taşçı ve aile fertleriyle, onun eşinin yakınlarından toplam 8 kişiyi çalıştıkları meyve bahçesinde av tüfeğiyle öldürdü.

Babaları hayatta olan, ancak dedelerinden kalan iki evin paylaşılmasında anlaşmazlığa düşen Ömer Taşçı ile kardeşi 45 yaşındaki Ahmet Taşçı arasındaki husumet nedeniyle dün seri cinayet işlendi. Karacaören Beldesi’nde çiftçilik yapan evli 5 çocuk babası Ömer Taşçı, günlerdir yaptığı katliam planını öğleden sonra uygulamaya koydu.

Uzun süredir kardeşi Ahmet’le ve ailesiyle görüşmeyen Ömer Taşçı, saat 13.30 sıralarında evinden av tüfeğiyle çıkarak, kardeşini üzerine kışkırttıklarını düşündüğü Ahmet Taşçı’nın eşi Hesna Taşçı’nın ailesine ait meyve bahçesine gitti. Ömer Taşçı, bahçede çalışan yengesi Hesna’nın annesi Ayşe Ertan (60), ağabeyi Kemal Ertan (45), yengesi Hatice Ertan (38) ile yeğeni Ayşe Ertan’ı (12) tüfekle öldürdü.

Son anda kurtuldu

Daha sonra tüfeğiyle 500 metre ilerideki kardeşinin bahçesine yönelen Ömer Taşçı, seri cinayetlerine burada da devam etti. Ömer Taşçı, tüfekle ateş ederek kardeşi Ahmet Taşçı (45), eşi Hesna Taşçı (42), yeğenleri Handan (19) ve Mahmut Taşçı’yı (8) öldürdü. Ahmet Taşçı’nın 12 yaşındaki Süleyman ise amcasının saldırısından kaçarak kurtuldu.

Ertan Ailesi fertlerinin öldürüldüğünü fark etmeyen belde halkı, Ahmet Taşçı, eşi ve çocuklarının öldürülmesine tanık oldu ve hemen jandarmaya haber verdi. Ancak jandarmalar gelinceye kadar, 8 kişiyi katleden Ömer Taşçı kaçtı.

Katliamla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Karacaören Beldesi’nde çok sayıda kişiyi tek tek sorguya alırken, Afyonkarahisar’dan beldeye takviye ekip gönderildi.

İşlediği cinayetlerden sonra kaçan Ömer Taşçı’nın yakalanması için Şuhut İlçesi ile Afyonkarahisar’ın giriş ve çıkışları tutuldu. Saldırganın cinayetlerden sonra intihar etmiş olabileceği olasılığına karşı da gidebileceği yerlerde araştırma başlatıldı. Bu arada Ömer Taşçı’nın evinin çevresi, öldürülenlerin yakınlarının saldırısına uğrayabileceği ihtimaline karşı güvenlik çemberine alındı.

Karacaören Belediye Başkanı AKP’li Kemal Şakar, cinayeti işleyen Ömer Taşçı ile öldürdüğü kardeşi Ahmet Taşçı’nın dayısının oğulları olduğunu söyledi, ancak aile içindeki anlaşmazlıkla ilgili bilgisi olmadığını anlattı. Ömer Taşçı’nın herhangi bir psikolojik sorunu bulunmadığını kaydeden Başkan Şakar, “Allah kimseye vermesin. Beldede büyük bir şok yaşanıyor” dedi.

Haberin Devamı