Gazete Vatan Logo

2017 yılı Miraç Kandili gecesi ne zaman idrak edilecek?

Tüm İslam aleminin en önem verdiği günlerden biri olan Miraç Kandili'nin ne zaman idrak edileceği merak ediliyor. Mübarek Üç Aylar içerisinde yer alan Miraç Kandili 2017 yılında kutlanacak. İşte Miraç Kandili gecesinin hangi tarihe denk geldiği...

2017 yılı Miraç Kandili gecesi ne zaman idrak edilecek?

Tüm Müslüman aleminin merak ettiği sorulardan bir tanesi de Miraç Kandili Ne Zaman? Sorusudur. 2017 yılının ilk kandili olan Regaib Kandili 28-29 Mart gecesi salı-çarşamba günlerinde idrak edilmişti. Bu mübarek gecelerin tümünü Müslümanlar dua ederek ve gerekli ibadetleri yerine getirerek geçirirler. Regaib Kandili’nin idrak edilmesinden sonra Nisan ayına geldiğimiz bu günlerde Miraç Kandili idrak edilecektir. Müslüman aleminin merak ettiği Miraç Kandili Ne Zaman sorusunun yanıtını sizler ile paylaşıyoruz.

MİRAÇ KANDİLİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Miraç Kandili Ne Zaman?

Miraç Kandili 23 Nisan’da Pazar gününü pazartesiye bağlayan gecededir. Müslümanlar tarafından bu günün gündüzü ve gecesi dualar, ibadetler ile karşılanacaktır. Miraç Kandili Ne Zaman sorusunu yanıtlayan ve diğer mübarek gece ve kandilleri belirten “2017 Yılı Mübarek Geceler ve Kandiller Takvimi” haberimizin devamında yer almaktadır.

2017 Yılı Mübarek Geceler ve Kandiller Takvimi

Recep Regaib Kandili 28-29 Mart 2017 Salı-Çarşamba

Haberin Devamı

Recep Miraç Kandili 23-24 Nisan 2017 Pazar-Pazartesi

Şaban Berat Kandili 10-11 Mayıs 2017 Çarşamba-Perşembe

Ramazan Kadir Gecesi 21-22 Haziran 2017 Çarşamba-Perşembe

Rebîulevvel Mevlid Kandili 30 Kasım-01 Aralık 2017 Perşembe-Cuma

Miraç Gecesi Yapılması Gerekenler

Miraç gecesinde günahlar ve yapılan kusurlar için tevbe edilmelidir.

Salat-ü Selam okunmalıdır.

Namaz kılınmalıdır. Mübarek gecelerin en önemlilerinden biri olan bu geceyi namaz kılarak geçirmenin sevabı büyüktür.

Mümkün olduğunca Kur'ân-ı Kerim okunmalı veya dinlenmelidir.

Miraç Gecesinden önceki gün ve o günü oruçlu olarak geçirebilirsiniz.

Miraç Kandili gününde mezar ve akraba ziyaretleri yapabilirsiniz.

Miraç Kandili’nin Önemi

Hz. Muhammed (SAV) yaşadığı birçok mucize bulunmaktadır. Müslümanlar tarafından bu mucizelere inanmak ise önemli bir gerekliliktir. Miraç Kandili gecesi de bu mucizelerden bir tanesinin gerçekleştiği zamanlardan bir tanesidir. Hz. Muhammed (SAV) Cebrail Aleyhisselam ile birlikte bu gecede göğe yükselmiştir. Yükselmesiyle birlikte cehennem ve cenneti görmesi, Allah ile görüşmesi gibi mucizeler meydana gelişmiştir. Bu sebeple bu mübarek gecede Müslümanların tüm dünyevi işlerden vazgeçmesi ve ibadet etmesi beklenir. Böyle gecelerin önemi oldukça büyüktür, bir sene içerisinde sürekli olarak yaşanabilecek bir gece değildir. Müslümanların Miraç Kandili gücü ve gecesinde mutlaka gereklilikleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı