Gazete Vatan Logo

Minik Tuğsem'e güzel haber!

Erzurum'da burnunun kenarındaki mercimek tanesi büyüklüğündeki kitle, yanlış tedavi sonucu yüzünün yarısını kaplayan ve maddi imkansızlıklardan dolayı tedavisine devam edemeyen 5 yaşındaki Zeynep Tuğsem Tavşan, yardım sayesinde yeniden kemoterapi için İstabul’a gitti.

Merkez Palandöken ilçesinde Meryem-Emin Tavşan çiftinin kızları Zeynep Tuğsem’in 2 yıl önce sol burun kenarında mercimek tanesi büyüklüğünde çıkan kitle doktorlar tarafından alındı. Kitlenin alınmasının ardından Zeynep Tuğsem’in yüzünün sol kısmında bir tümör çıktı ve yüzünün büyük bir bölümünü kapladı.

Kızlarının Çapa Tıp Fakültesindeki tedavisine maddi imkansızlıklardan dolayı 4 ay ara veren aileye, AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı yardım etti. AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Zeynep Tuğsem ile ailesinin İstanbul’da ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını karşıladıklarını, hastaneyle görüştüklerini, tedavisine kalınan yerden devam edileceğini bildirdi.

Zeynep Tuğsem’in bir an önce sağlığına kavuşmasını istediklerini söyleyen Haktan Ömeroğlu "Zeynep’in ailesinin yardım çağrısına sessiz kalamazdık. Umarım küçük kızımız bir an önce iyileşir ve eski haline döner. Hastaneyle görüştük ve bugün tedaviye başlayacaklarını söylediler. Zeynep’i öperek uçakla İstanbul’a uğurluyorum. İnşallah iyileşmiş bir şekilde tekrar burada kucaklarım" dedi.

Haberin Devamı

Anne Meryem Tavşan, İstanbul’da kalacak yerleri olmadığı için tedaviye bir süre ara verdiklerini belirterek "Her 20 günde bir İstanbul’a gidiyorduk. Bazen hastanede yer olmuyordu. Maddi olarak çöktük. Bu yüzden tedaviye 4 ay ara verdik. Tek isteğim çocuğuma zarar verilemeden sağlığına kavuşması. Yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.